» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeum üvegezett homlokzatáról panorámás kilátás nyílik az olaszországi Elmo hegyre. Újjáélesztik a Monte Elmo kötélpálya állomást, amely a Messner Mountain Museumnak ad otthont.


A Plasma Studio tervezőiroda vállalta az olaszországi Monte Elmón található Sesto/Sexten kötélpálya egykori hegyi állomásának átalakítását és revitalizációját, amelynek eredményeként létrejött a Messner Mountain Museum - MMM Roca.

A projekt a meglévő műszaki szerkezet megőrzésére helyezi a hangsúlyt, megtartva annak ipari jellegét, miközben olyan új elemeket integrál, mint a szerkezeti megerősítések és a panorámás üvegezett homlokzat. A cél a törött alkatrészek újrahasznosítása, amikor csak lehetséges, igazodva a hulladék minimalizálását célzó upcycling koncepcióhoz.

A múzeum narratívája a felújított felvonóállomáson átvezető útvonalon haladva bontakozik ki a látogatók számára, és szándékosan a Dolomitokra nyíló kilátás bemutatására összpontosít. Az MMM Roca nemcsak kulturális térként szolgál, hanem az anyagok újrahasznosításával és a felesleges bontás elkerülésével környezettudatos megközelítést is alkalmaz.

A múzeum üvegezett homlokzata panorámás kilátást nyújt az olaszországi Elmo-hegyre.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:MMM Roca
GPS: 46° 42′ 56.11482″, 12° 21′ 49.21326″
Honlap: https://www.messner-mountain-museum.it/en/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward