» Szlovákia

» Szlovákia » Pozsonyi kerület

Pozsonyi karácsonyi vásár

2023. november 23.

Értékeld Te is:

Pozsonyban a Hlavné, a Františkánske és a Hviezdoslavovo námestie tereket az adventi időszakban hagyományosan az adventi vásárok varázslatos hangulata varázsolja el.


Az adventi piacok kulináris ínyencségeikkel és változatos művészeti és kézműves termékeikkel egyedi hangulatot teremtenek, és a karácsony előtti időszakot valami egészen különlegessé teszik.

A karácsonyi énekek mellett olyan hagyományos kulináris finomságok várják a látogatókat, mint a káposztaleves, a grillezett hús, az ostya, a krumplis palacsinta (lokse), a mézes sütemény, a forró grog, a puncs és a karácsonyi mézsör. A szlovák adventi vásárok különleges fénypontja a kerámiából, fából, üvegből, kukoricaszalmából és méhviaszból készült kézműves termékek is, amelyek ideálisak karácsonyi ajándéknak.

A pozsonyi Fő téren álló, 12 méter magas karácsonyfán 2023. november 23-án kapcsolták fel a fényeket. A december 23-ig tartó vásár koncepciója a 2019-es évit követi, amikor is a város több újdonsággal is előállt, így például a készpénzmentes fizetés lehetőségével, a következetes hulladék-osztályozással, a visszaváltható poharak és a komposztálható edények bevezetésével. A vásárban több fertőtlenítő-állomást is kihelyeztek.

Sok városrész saját karácsonyi vásárt is rendez, és Pozsony számos helyszínén tartanak adventi koncerteket, kvízeket, bazárokat, felolvasásokat, színházi előadásokat és kiállításokat.

A karácsonyi hangulatot idén is fokozza a Karácsonyi erdő a Prímás-téren. A téren található karácsonyfákat a pozsonyi általános iskolák és speciális általános iskolák tanulói díszítik fel saját készítésű, eredeti díszeikkel. 

A karácsonyfákat a későbbiekben jótékonysági szervezetekhez, illetve a hajléktalanok részére létrehozott szervezetekhez juttatják el, valamint a nehéz szociális körülmények között élőkhöz kerülnek.

Illatterápiás ajándékok testnek és léleknek a HetedhétshopbanTartomány:Pozsonyi kerület
Település:Bratislava
GPS: 48° 9′ 6.11568″, 17° 6′ 33.50268″
Időpont:2023. november 23.
Honlap: https://vianocnabratislava.sk/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward