» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Murau


Értékeld Te is:

Murau és Kreischberg környéke nemcsak télen nyújt felejthetetlen élményt. Tavasztól őszig sok élményben lehet részük az ide látogatóknak.


Túrák gyalog, kerékpáron

Murau a legnépszerűbb osztrák síterület a magyarok körében, sikerét annak köszönheti, hogy még a 90-es évek elején, amikor magyarok még többnyire a Tátrába jártak síelni, a muraui turisztikai szereplők rárepültek az akkori magyar sípiacra. Az ötlet annyira sikeresnek bizonyult, hogy Murau mára gyakorlatilag magyar üdülőfalu lett, a hotel tulajdonosok többsége magyar.

FELVONÓ

Kreischbergbahnen

  • völgyállomás: St. Georgen ob Murau
  • hegyállomás: Kreischberg 1715 m

TÚRA

Murau és Kreischberg környékén több családi túrautat is találunk. Az állatokat bemutató tanösvény Murautól Frauenalpe irányba várja a családokat. Ennek az érdekes sétának során mindent meg lehet tanulni a régió állatvilágáról. Az erdei tanösvényen minden hazai fafajtát és annak felhasználását is megtalálja. Vezető kapható a muraui információs irodában.

A Gstoder (2.140 m) és a Frauenalpe (1.997 m) nevű hegycsúcsokra családbarát gyalogtúra-útvonalak vezetnek, ráadásul már az elején, rövidebb séta megtétele után pompás kilátás tárul elénk.

Kreischberg. Kreischberg felvonójával 1.715 m magasra jutunk fel. Itt dinópark várja a gyerekeket (részletek). A jó alpesi levegőn, a csodálatos mezőkön piknikezhetünk is. Ehhez egy kész piknik hátizsákot rendelhetünk a muraui Tourismusverband-nál. Előzetes megrendelés a piknik hátizsákra: Turismusverband Murau-Kreischberg (Jelentkezés előző nap 15 óráig). Egy teli piknik hátizsák ára két felnőtt és egy gyermek részére: 15 euró.

Kreischbergen a Rieglerhütténél horgászásra is van lehetőségük a gyerekeknek szerdától vasárnapig. Az itt található Rieglerhütte tavában a saját kézzel kifogott pisztrángjainkat fogyaszthatjuk el. Míg a hütte gazdája megsüti pisztrángunkat egy szép kirándulást tehetünk a 2.200 méteren lévő Rosenkranz hegycsúcsra. A hütte júniusban és október közepéig megközelíthető autóval is. Közvetlenül a Rieglerhütténél Flying Fox is van.

Frauenalpe, Murau felett déli oldalon magasodó hegy. A Frauenalpe-n, a Murauer Hütténél egy alpesi kert (ALPINUM FRAUENALPE) mutatja be az alpesi növények gazdagságát. Megközelítése: Murauból vezet egy 9 km hosszú hegyi szerpentinút a Frauenalpe-ra, a nagy parkolóhoz (1.500 m, Murauer Hütte). Innen indul a másfél órás kirándulás a 2.004 m magasan lévő csúcsra. (részletek)

Stolzalpe, Muraut északról határoló hegy. Egy, a városból induló kirándulóútvonalon érhető el a kb. 1.200 méteren fekvő Käferhube panzió, ahol jól megérdemelt pihenőt tehetünk a kb. 45 perces hegyi séta után. Innen 10 percre található a Stolzalpe szanatóriuma, melynek múzeuma betekintést kínál az egészségügy múltjába és jelenébe. A múzeum a kórház közvetlen közelében található Stolzalpe egyik legrégibb épületében. Az orvostudomány múltjából és jelenéből mutatnak itt be mindenféle érdekességet. Lehetőség nyílik orvosi műszerek kipróbálására is. Látogatás és idegenvezetés előjelentkezéssel. Belépő: önkéntes adomány.

Detektívtanösvény St. Georgen ob Muraun keresztül. A gyerekek a helyi turista irodában kapnak egy detektívigazolványt. A túra során minden állomásnál találunk egy színes házacskát, amelyben egy pecsétet rejtettek el. A pecséteken van egy betű, ha a gyerekek helyesen pecsételik be a betűket a detektívkönyvbe, akkor megkapják a megfejtést. Ha a detektívigazolványt a helyes megfejtéssel leadják a muraui turista irodában, "szolgálataikért" jutalmat kapnak!

Günster vízesés. Stájerország legmagasabb vízesése, 65 méteres magas. (részletek)

KERÉKPÁR

Nemcsak gyalog, kerékpáron is érdemes fölfedezni a Mura-völgyét. A kerékpározás szerelmesei 350 km hosszú kerékpár útvonalon tekerhetnek a környéken.

Legyen szó akár a kényelmes "sétabiciklizésről" a Mura mentén, egy erőteljes kaptatóról vagy egy gyors legurulásról, a környéken lévő útvonalak a legtöbb nehézségi szintet lefedik.

A Murradweg, a murai kerékpárút (425 km) egyik legszebb szakasza éppen ebben a térségben található. A Murradweg hossza a murau-i régióban: 45 km.

A szakasz Predlitzben kezdődik, és a Mur partján vezet végig Stadl an der Mur-ig. Stadlban a fahídon (Mursteg), amit a Mur-medence kapujának neveznek, a Mur túlpartjára kerülünk és folytatjuk utunkat egészen Murauig.

Murau városa az ideális pihenő szakasz. A központi városnak középkori jellege maradásra ösztönöz. Rengeteg kirándulóhely csalogatja az idelátogatót, mint pl. a helyi sörfőzde, a városi múzeum, várvezetések stb. A keleti városhatárban vezet a kerékpárútvonal a főút mentén egészen Triebendorfig, és tovább az autóúton Frojachig. Frojach után jobbra tartva Teufenbachba majd Scheiflingba érünk. A Muron átkelve Unzmarktnak és Judenburgnak vehetjük az irányt.

A Murtalbahn-ra bárhol felszállhatunk, és visszatérhetünk kiindulóállomásunkra: Saint Georgen ob Murauba. (részletek)

Mindehhez a régió remek biciklis szolgáltatásokat biztosít: kölcsönzők, szervízek, kerékpáros térképek, és persze a mur-medencei biciklis vasút is a kerékpározás szerelmeseinek kényelmét szolgálja.Tartomány:Steiermark
Település:Murau
GPS: 47° 6′ 38.08958″, 14° 1′ 22.62061″
Honlap: http://www.murau-kreischberg.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward