» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia

Kultúrkerékpárút Karintiában - Kultur.Rad.Weg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Közép-Karintiában található 65 kilométer hosszú Kultúrkerékpárút (Kultur.Rad.Weg) Klagenfurtból indul és a stájerországi Dürnsteinig vezet, miközben Karintia számos kiemelkedő kulturális látnivalóját érinti.


Útba ejti a Maria Saal-i zarándoktemplomot, a kőből faragott hercegi trónt (Herzugstuhl), amelyben a karintiai hercegeket letették esküjüket és kihirdették törvényeiket, valamint Friesach települését, ahol mai is zajlanak egy új vár építési munkálatai, amihez kizárólag középkori eszközöket használnak.

Kerékpárral Klagenfurtban

A városban számtalan helyen találni kerékpárkölcsönző állomásokat, ahol bérelhetünk elektromos kerékpárokat is és a tartomány több mint 40 különböző pontján adhatjuk vissza azokat. Egy további plusz: a Wörthi-tó kerékpárral történő megkerülését kedvünk szerint megszakíthatjuk és visszatérhetünk Klagenfurtba hajóval.

Klagenfurt környékén egyébként számtalan kerékpárút található, amelyeken amellett, hogy csodás természeti környezetben tekerhetünk izgalmas látnivalók és programok sokasága vár bennünket. A Wörthi-tó északi partján, Veldenből Klagenfurton át a Keutschachi-tóig vezető kerékpártúrára mindenképp érdemes fürdőruhát bepakolni, útközben ugyanis csodás fürdőhelyek csábítanak frissítő fürdőzésre.Tartomány:Karintia
Település:Klagenfurt
GPS: 46° 38′ 11.25528″, 14° 18′ 44.00856″
Honlap: https://www.visitklagenfurt.at/de/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward