» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia

Krampuszfutás Klagenfurtban

2020. november 21.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ausztria legnagyobb krampuszfelvonulásán, Klagenfurtban mintegy 1.000 rémisztő kinézetű maskarás lepi el a várost, akik gondos munkával kialakított, akár 4 méter magas maszkok mögé rejtőznek.


A klagenfurti krampuszfutást 2021-ben törölték

 

A klagenfurti krampusz felvonulást eredetileg 2021. november 20-án kellett volna megrendezni Klagenfurt belvárosában. Évente több ezren keresik fel a klagenfurti krampuszfutást. A jelenlegi koronahelyzet és a folyamatosan növekvő fertőzések miatt hivatalosan is eldőlt, hogy az idei megmozdulás elmarad.

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a klagenfurti krampusz felvonulás megvalósulhasson, mert a szokások rendkívül fontosak számunkra. Ennek ellenére a résztvevők és a látogatók egészsége és biztonsága a legfontosabb, ezért a krampusz felvonulást le kell mondani” – magyarázta Christian Scheider polgármester.

„A jelenlegi koronahelyzet miatt nem lehet ekkora rendezvényt megtartani. Ezt a döntést résztvevőink és látogatóink védelmében hoztuk meg” – hangsúlyozta Josef Pickl-Hafner krampusz futásszervezőTartomány:Karintia
Település:Klagenfurt
GPS: 46° 37′ 22.13832″, 14° 18′ 28.65744″
Időpont:2020. november 21.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward