» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Karintia, a tavak birodalma. Az Alpok szívében ivóvíz tisztaságú és meleg vizű fürdőtavak sokasága várja az üdülővendégeket lenyűgöző hegyek ölelésében.


1.270 különböző méretű és karakterű tavat mondhat magáénak Karintia - a kis hegyi tavacskáktól egészen a széles, mesterséges tavakig.

A karintiai tavak együttesen több mint 60 négyzetkilométert tesznek ki, amelyből csak a négy legnagyobb - a Wörthi-tó, a Millstatti-tó, az Ossiacher See és a Weißensee - 50 négyzetkilométert ölel fel. A tavak közül 200 tartozik a fürdőtó kategóriába, részben strandokkal, kempingekkel és gasztronómiai egységekkel kiépítve.

A karintiai tavak elsősorban az őket körülvevő gyönyörű környezetükről híresek. A Weißensee és a Pressegger See körül a Kalkalpen változatos hegyláncai nyújtanak lehengerlő látványt, a Nockberge csúcsai szegélyezik körös-körül a Millstatti-tavat, a türkizkéken csillogó Wörthi-tó pedig - ami a maga 19 négyzetkilométerével Karintia legnagyobb tava - lenyűgöző dombvidékbe ágyazva terül el. A Wörthi-tó vidéke az egyik legkedveltebb vízisport-központtá alakult az utóbbi években, északi partját nem véletlenül illetik az "Ausztria riviérája" címmel.

A csekély áramlat, az intenzív napsütés és az enyhe széljárás befolyásolják elsősorban a karintiai tavak vízhőfokát júniustól szeptemberig, a levegő hőmérséklete a part közelében gyakran meghaladja a 28 fokot is. A legmélyebb és egyben vízben leggazdagabb tó, 141 méteres mélységével a Millstatti-tó. A 930 méterrel a tengerszint felett, a Latschur (2.236 m) lábánál elnyúló Weißensee számít az Alpokban fekvő tavak közül a legtisztábbnak. A karintiai tavak közül 630 fekszik 1000 méteres magasság felett. Néhányukat - különösen a magashegységekben találhatóakat - akár 8 hónapon keresztül is jég borítja.

A legkedveltebb fürdőtavak:

Afritzer See - A hegy-tó élmény

A Nockberge nyüzsgő központja az Afritzer See. Itt a topográfiailag legszokatlanabb vizek találkoznak két tó formájában. A monda állítólag úgy hangzik, hogy a mirnocki óriás dühében egy hatalmas sziklát dobott a tóba, így az kettévált, és létrejött az Afritzer See és a Feldsee/Brennsee. Az ok egy csinos halászlány volt. A tóparton 2 strand található. (részletek)

A Mirnock és a Wöllaner Nock lábánál található Slow Trail Afritzer See idilli módon kanyarog egy fajokban gazdag tájvédelmi területen, amely több mint 15 halfajnak és nemes ráknak ad otthont. A Seepark parkoló déli oldalán lévő kiindulóponttól – amely könnyen felismerhető a keresztbe tett csónakbordákból készült bejárati kapuról – egészen Feld am See-ig a legszebb helyekre kihelyezett függőágyak és ülőhelyek hívogatnak időzésre

Faaker See - "A kultikus"

Itt igazán hangos az élet, amikor minden szeptemberben tízezer Herley-s találkozik az European Bike Week alkalmával. Az év fennmaradó részében a Faaki-tó idillikus szigetével és szállodájával egy valódi családi medence 26 fokos türkizkék vizével. Változatos kulturális kínálattal várnak a Finkenstein vár romjai, amelyekről pompás panoráma tárul elénk. A tóparton 12 strand található. (részletek)

Feldsee/Brennsee - A festői

A túravidék közepén, a Mirnock és a Wöllaner Nock szelíd kúpjai között fekszik a Brennsee vagy más néven Feldsee, amely egy túrázás utáni frissítő fürdőre hívogat. A tó partján található az idillikus üdülőfalu, Feld am See, ahol Karintia legnagyobb halfesztiválját rendezik meg minden év augusztus közepén. A tóparton 5 strand található. (Villach közelében)

Gösselsdorfer See (Eberndorf). A tóparton 1 strand.

Hafnersee (Keutschach). A tóparton 1 strand.

Keutschacher See - A tó völgye

A Wörthi-tó partjától nem messze található Keutschach község természetes tavaival, mint a Rauschele-, Hafner- és a Keutschacher See. Az üdülés lehet nyugodt vagy barátságos, családias, aktív vagy éppen nyugalmas. A természetnek megvan mindene, ami segít abban, hogy kipihenhessük magunkat. A település területének 70 százaléka természetvédelmi terület. Mindenképpen érdemes meglátogatni a Pyramidenkogel kilátót, amelyről gyönyörű karintiai körpanoráma tárul elénk. A tóparton 8 strand található. (részletek)

Rauschelesee (Keutschach). Varázserdő a gyerekeknek. A tóparton 2 strand. (részletek)

Klopeini-tó - A kellemes

A Klopeini-tónál, Dél-Karintiában az egész család jól érzi magát. Mint Karintia egyik legmelegebb fürdőtava, vize nyáron a 28 fokot is eléri. A nyári forró hónapokban az Obir cseppkőbarlangok nyújtanak lehetőséget a lehűlésre, amelyek a legszínpompásabbak és legnagyobbak Ausztriában, a 8 fokos hőmérséklethez azonban jobb, ha melegen öltözünk. A tóparton 10 strand található. (részletek)

Längsee - A kastélyfürdő

Nyár, napsütés és fürdés nagyok és kicsik számára a Längsee 2 nyilvános fürdőhelyén. A strandon található ugrótoronnyal, vízi csúszdával és fürdőszigettel, a közeli naturista stranddal és a kastélyfürdő pompás napozóágyain izgalmas, fürdőzéssel eltöltött napunk lehet. De a nyugalmat keresők is megtalálják a megfelelő helyeket - a Längsee egy igazi képeskönyvből vett természetes tó. A tóparton 2 strand található.

Slow Trail Längsee. A Längsee egy nem túlságosan mély tó, amelynek partján minden adott a pihentető kikapcsolódáshoz. A Slow Trail Längsee útvonala Közép-Karintia legnagyobb fürdőtavának partján vezet, érintve a történelmi St. Georgen apátságot, majd a nyugati parthoz közeli Rottenstein falucskán át, a golfpálya mellett kanyarog vissza a strandfürdőhöz, ahol kellemesen felfrissülhetünk a könnyű túra után. Az út mentén több pad is található, ahol megpihenhetünk és élvezhetjük a tóra, az apátságra és a Karavankák-hegyvonulatra nyíló látványt.

Magdalenesee (Villach). A tóparton 1 strand.

Maltschacher See (Feldkirchen). A tóparton 2 strand.

Millstätti-tó - A misztikus

141 méteres mélységével a legmélyebb tó Karintiában, melyet geológiai erők alakítottak ki, amelyek a Mirnokock hegy kialakulásakor hatottak. Számos titokzatos energiapont szegélyezi a misztikus tavat. A Millstätti-tó 141 méteres mélységével Karintia legmélyebb tava. A 26 fokos vizű tó széles, lapos partjai különösen alkalmasak öböltúrákra, kikapcsolódásra, és a környékbeli éttermek meglátogatására. A tóparton 12 strand található. (részletek)

A Slow Trail Mirnock egy különleges tulajdonságokkal és komoly hagyományokkal rendelkező útvonal. A titokzatos Mirnock-hegy lábánál fekszik, amely mindig lélegzetelállító kilátást kínál a Millstatti-tóra (Millstätter See), különösen naplementekor. Emellett egy különleges legenda is kapcsolódik hozzá: a Mirnock óriás egy halász lánya iránti boldogtalan szerelmének története.

A Millstatti-tó második túraútvonala – a Slow Trail Zwergsee – árnyas gesztenye- és fenyőerdőkön keresztül vezet. Néhány perces séta után egy kis kilátóhoz érünk, amely egy hajó orrának mintájára készült és ahonnan hihetetlen kilátás nyílik a mélykék tóra, valamint a tóparton álló szecessziós villákra. A 2022-ben indított új Slow Trail Südufer a Millstatti-tó déli partján minden eddiginél közelebb viszi a túrázókat a vízhez: a csendes, természetes part mentén vezető túraútvonal Seebodenből kanyarog, rejtett öblök és homokos partok mentén. A déli parton tett kirándulás alkalmával különleges kapcsolatba kerülhetünk a tóval és információs táblákon informálódhatunk a tó életéről, a hajóépítésről és a halászatról. Az eldugott helyekre kihelyezett függőágyakban pedig végképp hátunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait.

Ossiachi-tó - A művelt

Az Ossiachi-tó partján több mint 40 éve számos koncertet és rendezvényt tartanak. A nagyvonalú partszakaszok a nyári estéken pezsgést és életkedvet sugároznak, és a sétányon való sétára csábítanak. A tavat más szemszögből mutatja be a Kanzelbahnnal a Gerlitzenre tett utazás, amely az Ossiachi-tó mellett emelkedik. A tóparton 13 strand található. (részletek)

Pirkdorfer See - Kicsi, de kiváló

Meseszerűen a természetes tájba illeszkedve, a Petzen lábánál található a természetes Pirkdorfer See. Körös-körül rétek és erdők, a háttérben pedig a hegyvonulat, mint egy védőpajzs emelkedik. A Pirkdorfer See-nél eltöltött üdülés az egész család számára öröm és kaland.

Pressegger See - A fürdőkád

Hegyek és erdők között, mezők mellett fekszik a természetes szépségében fennmaradt, kristálytiszta vizű Pressegger See - amelyet szeretetteljesen a "a Gailtal fürdőkádjának" neveznek. A Presseger See vize természetesen ivóvíz tisztaságú. Vidámpark és 7 strand a tóparton. (részletek)

Turnersee (St.Kanzian) - A madárparadicsom

Mint a Klopeini-tó, a Turnersee is Európa legmelegebb fürdőtavai közé tartozik, és vize nyáron eléri a 28 fokos hőmérsékletet. 44,2 hektáros területével és ivóvíz minőségű vizével az idillikus fekvésű fürdőtó elsősorban a nyugalomra és kikapcsolódásra vágyó vendégeket csalogatja. A szinte háborítatlan vízi területén egy madárparknak ad otthont, ahol több mint 1.000 különféle állatfaj, köztük egzotikus élőlények is fellelhetők. A tóparton 5 strand található.

Slow Trail Turnersee. A Natura 2000 természetvédelmi terület közepén található Turnersee-t, amely Európa egyik legmelegebb fürdőtava, zöld erdők és rétek veszik körül. A könnyű, családbarát körtúra az új Bike Break pihenőhelyről indul, ahol egy tavirózsát imitáló kalandtorony, egy pumptrack és egy kerékpáros ügyességi pálya is található. A túra árnyas erdei ösvényeken és buja virágos réteken át vezet. Útközben az idilli tó és a misztikus Karavankák-hegyvonulat grandiózus panorámáját élvezhetjük.

Turracher See (Turracher Höhe)- Tavi medencével

A Turrachi-tó is egy unikum 1763 méteres magasságban a Nockberge hegyei között. Karintia leghidegebb vizű fürdőtava. Különlegessé teszi a tavat, hogy egyik részét fűthető tavi medencévé alakították át, amely a Hotel Hochschober szállodához tartozik, és amely egész évben - még ha körös-körül mindent hó fed- 30 fokos vízével várja a fürdeni vágyókat.

Weissensee - A természetes

A Weissensee vidéke Európa egyik leginkább környezetbarát régiója, ahol a természeti és kulináris élmények hangulatos kombinációját élhetjük át. A forgalomtól távol fekvő, 930 méteres tengerszint feletti magasságban található Weissensee Karintia legmagasabban fekvő nagy tava. A fjord-szerű kis öblök időzésre és horgászatra hívogatnak. (részletek)

Wörthersee - A nagyvilági

Karintia legkiemelkedőbb és legkedveltebb fürdőtava a Wörthi-tó. Itt gyűlnek össze a tehetősek és szépek, hogy kimondott gourmet éttermekben vagy drága villákban élvezzék a nyári frissességet. Exkluzív nyaralási élményeket kínál az idilli tavon tett stílusnak megfelelő motorcsónakos túra. 17 kilométeres hosszával a tó megszámlálhatatlan szabadidős- és sportolási lehetőséget kínál. Keleti partján található Európa legnagyobb tavi strandja 114 méteres csúszdával. A tóparton 18 strand található. (részletek)Tartomány:Karintia
GPS: 46° 43′ 19.9308″, 14° 10′ 50.11716″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward