» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Rittisberg a dachsteini régió legnagyobb és legjobb kalandhegye. A 4 üléses libegő hegyállomásán a gyerekeket egy nagy játszótér és babakocsival is járható túrautak várják.


Kicsiket és nagyokat egyaránt számos szabadidős tevékenység vár - és mindez egyetlen helyen!! Nyáribob, óriásroller, úszás, kirándulás, mászás, íjászat, e-motocross, meseút, kereszt a hegycsúcson, kunyhókaland.

„I love Rittisberg“ ezt üzeni a 2016 nyarán megnyitott magaslati játszótér Ramsauban, a Rittisbergen. Központi eleme a teljesen fából készült felirat, aminek 3 m magas betűiben hinták, mászóhálók és mászóállványok vannak.

Az olyan ismert attrakciók mellett, mint a Rittisberg Coaster, Forest Park, Segway Parcours vagy a mesesétány, újdonság a Flyline, ami az erdei körhinta és a Flying Fox keveréke. Szinte zajtalan lebegést nyújt az erdőn át, 430 m messzire. A 8 év és 125 centi fölött gyerekek már egyedül repülhetnek, a kisebbek egy kísérővel.

Völgyállomás: Ramsau am Dachstein 1135 m

  • Freizeitpark Beach szabadidőpark fürdőtóval
  • Forest Park erdei kötélpálya (részletek)
  • Rittisberg Coaster nyári bobpálya

Hegyállomás: Rittisberg 1.582 m

  • babakocsival járható túraút a csúcs körül, menetidő kb. 1 óra.
  • több jól kitáblázott túraútvonal, útközben hütték játszótérrel, hegyi legelők állatokkal
  • nagy játszótér a Rittisstadl-nál
  • óriásrollerrel lehet leszáguldani a völgybe

Meseút, babakocsival járható

A völgyállomás baloldalán kezdődik az út, a sárga jelzést kell követni. Az út mesefigurák mellet vezet, 1 óra menetidő után érkezünk meg a Rittisstadl-hoz. Ha a gyerekek kitöltik Ramsau Beach kijáratánál kapható nyereménykártyát (a mesefigurákat kell felismerni), a Rittsstadl-nál egy meglepetés vár rájuk. A fogadóban megpihenhetünk, a gyerekek az állatsimogatóban és játszótéren játszhatnak. Végül a hegyről lemehetünk gyalog, libegővel vagy óriásrollerral!

Újdonságok Rittisbergen

A Rittisberg kombinált felvonó a 2022/2023-as téli szezon elején nyitja meg kapuit

Az új "TMX 6-10 Rittisberg" felvonó hamarosan felváltja a négyüléses ülőliftet, amely a Rittisstadl melletti hegyi állomáshoz vezet. Az új felvonónak a 2022/2023-as szezon kezdetére kell üzembe állnia.

A kabinok és székek kombinációjával az új felvonó kellő rugalmasságot biztosít a feljutáshoz. Az új felvonónak köszönhetően a Rittisberg minden hüttéje először lesz elérhető a sífutók, a hótalpas túrázók és a téli túrázók számára is. További előny: az új kombinált felvonó megkönnyíti a szánkók szállítását a Rittisberg kivilágított éjszakai szánkópályáján.

Ettől a téltől kezdve egy 5,5 km hosszú, magaslati sífutópálya is várja az északi sportág kedvelőit. A sífutópályával párhuzamosan vezet egy ösvény a téli túrázóknak és a hótalpas kirándulóknak. Útközben újra és újra lélegzetelállító kilátás nyílik a Dachsteinre és az Enns-völgyre.

A nyári élmény bővítése

A Rittisberg családi kínálata nemcsak télen, hanem nyáron is bővül. Az első lépés egy hegyi Mountaincartpálya lesz, amely a tervek szerint már 2023-ban üzembe helyezik. A terepjáró, háromkerekű járművek gyors tempójú lejtmenetet biztosítanak, és már most azt ígérik, hogy abszolút addiktívak lesznek. Szintén a tervezési szakaszban van a "Káli kalandpálya", amelynek célja, hogy a gyermekek számára még élvezhetőbbé tegye a szabadban való mozgást. Tartomány:Steiermark
Település:Ramsau am Dachstein
Cím:8972 Ramsau am Dachstein, Schildlehen 124
GPS: 47° 25′ 34.79232″, 13° 37′ 21.82224″
Honlap: http://www.rittisberg.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward