» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak


Értékeld Te is:

A Pyramidenkogel kilátó Ausztria egyik legszebb pontján, a Wörthi-tó déli partján fekszik. A Wörthi-tó felől nézve már messziről észrevehető a hegytetőn álló építmény. Pyramidenkogel büszkélkedhet Európa legmagasabb beltéri csőcsúszdájával: 52 méter magasból 15-20 km/óra sebességgel csupán 25 másodperc a kilátó bejárata.


A Wörthi-tó partján található Pyramidenkogel kilátó feledhetetlen, 360 fokos panorámát kínál egész Karintiára, és messze a tartomány határain túlra is.

Aussichtsturm Pyramidenkogel

(c) Österreich Werbung/ Wörthersee Tourismus/Gert Steinthaler

A Keutschach-tó völgyében található Pyramidenkogel kilátótornya 100 méteres magasságával a világ legmagasabb fából készült kilátótornya. 

A kilátó tetejéről elénk táruló látvány önmagáért beszél, a tó partján fekvő Maria Wörth falucska szinte az ember lába alatt hever, ahogy maga a Wörthi-tó is. Egy kis szerencsével tiszta, száraz időben egész Karintiát megcsodálhatjuk. Jól látni Karintia természetes határait, délen a Karavankák vonulatát, nyugatra a Villachi-Alpokat, a Goldeck-hegycsoportot, szép időben a Lienzi-Dolomitokat is. Északi irányban a Gurktali-Alpkat, a Zirbitzkogelt, a Saualpét és a Koralpét csodálhatjuk meg.

Három platform kínál lélegzetelállító kilátást, amely északon egészen a Hohe Tauern hegységig, délen pedig a szomszédos Olaszországig és Szlovéniáig terjed. Már az üvegborítású panorámaliftből is csodás kilátás nyílik, de az aktívabbak akár gyalog is megmászhatják a kilátót: ehhez 441 lépcsőt kell leküzdeniük. Európa legmagasabb, fedett épületcsúszdájának köszönhetően a kilátótorony feledhetetlen élményt kínál a 130 centiméternél magasabb gyermekek számára. 52 méter hosszan száguldhatunk a völgybe, ahol újabb kalandok várnak a bátor jelentkezőkre. A csőcsuszda mellett drótkötélen való lejutást is választhatjuk, így közben még a panorámában is gyönyörködhetünk.

A kilátó lábánál a gyerekeket játszótér és állatsimogató várja.Tartomány:Karintia
Település:Keutschach am See
Cím:9074 Keutschach am See, Höhe 62
GPS: 46° 36′ 35.32928″, 14° 8′ 45.33875″
Honlap: http://www.pyramidenkogel.info

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward