» Spanyolország

» Spanyolország » Kasztília és Leon » Kasztília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:Egy 16. századi ír klánfőnök földi maradványai után kutatva végeztek ásatásokat a régészek a spanyolországi Valladolid egyik utcájában.

"Vörös" Hugh O'Donnell az O'Donnell-klán vezetője volt. A dinasztia székhelye a mai északnyugat-írországi Donegal megyében volt.

Némi spanyol segítséggel Vörös Hugh számos jelentős győzelmet aratott I. Erzsébet angol királynő seregei felett és a többi klánnal szövetkezve komoly fenyegetést jelentett az angolok uralmára Írországban.

Az angol győzelemmel zárult, 1601-1602-es kinsale-i csatát követően Vörös Hugh Spanyolországba ment, ahol nem sokkal később, valamivel 30. születésnapja előtt meghalt.

Testét a valladolidi királyi palotába szállították és ugyanabban a kápolnában temették el, ahol csaknem egy évszázaddal korábban Kolumbusz Kristófot is elföldelték. A felfedező maradványait később Sevillába vitték, a kápolna pedig az enyészeté lett.  

A régészek úgy vélik, hogy megtalálták a kápolna falait és "közel" vannak Vörös Hugh maradványainak felfedezéséhez. Két koporsót és 15 azonosítatlan személy maradványait tárták fel.

O'Donnell halálának oka máig vitatott. Csontjainak megtalálása segíthet megerősíteni vagy megcáfolni azt a feltételezést, hogy megmérgezték.

A régészek egyelőre nem tudják, hogy a kiásott csontok között ott vannak-e O'Donnell földi maradványai. Az egykori klánfőnök csontjainak azonosítását segíti, hogy mindkét nagylábujja hiányzik, ugyanis elfagytak, amikor fiatalkorában megszökött angol fogvatartóitól a metsző téli hidegben.Tartomány:Kasztília és Leon
Cím:Valladolid
GPS: 41° 39′ 7.67808″, -4° 43′ 42.8232″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward