» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Galleria Spada: egy rejtett gyöngyszem Rómában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A római Galleria Spada gyönyörű művészeti gyűjteménynek ad otthont.


A Róma központjában, a Campo de' Fiori és a Tiberis között található Galleria Spada pazar művészeti gyűjteménynek ad otthont, amely 16. és 17. századi mesterek alkotásaiból áll.

A múzeum négy termében olyan művészek festményei találhatók, mint Caravaggio, Guido Reni, Guercino, Orazio és Artemisia Gentileschi, Tiziano, Baciccia, Dürer, Jan Brueghel az idősebb és Rubens.

A galéria történetesen Róma egyik legszebb épületében, a 16. századi Palazzo Capodiferróban található, amely eredetileg 1540-ben épült Girolamo Capodiferro bíboros számára.

Az 1632-ben Spada bíboros által megvásárolt palota homlokzatát római hősöket és császárokat ábrázoló manierista stukkószobrokkal díszítették, míg elegáns belső udvarát olimposzi istenek és istennők, valamint mitológiai jelenetek díszítették.

A palota titkos kertjében a barokk zseni, Francesco Borromini optikai illúziója is látható.

Az erőltetett perspektíva e lenyűgöző példája - amelyet Spada bíboros rendelt meg - egy csodálatos oszlopsor körül összpontosul, amelynek csökkenő oszlopsorai és emelkedő padlószintje becsapja a szemet, hogy a folyosó 37 méter hosszú, nem pedig kilenc méter hosszú.

Borromini látványos trompe-l'œil hatását még tetézi az oszlopsor végén álló, életnagyságúnak tűnő szobor; Mars - a római háború istenének - szobra valójában csak 60 cm magas.

A Palazzo Spada 1927-ben került Olaszország tulajdonába, és ma az Olasz Államtanácsnak ad otthont.

A galéria 08.30-19.30-ig tart nyitva, kedden zárva. Csütörtökönként a belépés a közeli Via del Polverone 15/b-n keresztül történik.

 Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Piazza Capo di Ferro, 13
GPS: 41° 53′ 38.10786″, 12° 28′ 20.01148″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward