» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az öt termáltelepülés - Bad Waltersdorf, Bad Blumau, Loipersdorf, Bad Gleichenberg és Bad Radkersburg - változatos termálfürdőkről és üdülésről gondoskodik.


A Stájer Termálvidék a tartományi fővárostól, Graztól délkeletre, a szőlőhegyekkel, tökültetvényekkel, gyümölcsöskertekkel és kastélyokkal tarkított, lágyan dombos táj közepén terül el. A 7 kisebb régió - Bad Waltersdorf, Bad Blumau, Fürstenfeld, Loipersdorf, Feldbach, Bad Gleichenberg, Bad Radkersburg és a radkersburg-i tó- és dombvidék alkotja. 6 település várja különleges termálkínálattal a vendégeket: Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Loipersdorf, Bad Blumau, Bad Waltersdorf és Sebersdorf.

A puha, gyógyító erejű víz 3000 méteres mélységből tör a felszínre és ekkor a hőmérséklete akár 110 °C is lehet. A kellemesen melengető és kényeztető termálvíz, energiát ad, jót tesz a szépségünknek és egészségünknek, valamint segít visszanyerni belső egyensúlyunkat. Az igazi termálvíz emellett mozgásba hozza az életenergiánkat, a stájer termálvízben való fürdőzés közben a stressz is elillan. Ezt egy felmérés is igazolta: a felmérésben résztvevőknél a gyógy- és termálvízben történő 25 percnyi fürdőzést követően a stresszért felelős kortizol hormon jelentősen csökkent. 

A régió kínálata a helyi termelők által előállított különleges termékektől a gyógyító termálvízen át a tradíciókban gazdag kézművességig, valamint az izgalmas kulturális programokig és sportos aktivitásokig terjed.

FÜRDŐK

Termálfürdők: Bad Waltersdorf, Bad Blumau (részletek), Loipersdorf, Bad Gleichenberg és Bad Radkersburg termálfürdői (részletek)

A Röck-tó 27 fokos átlaghőmérsékletével éppen ideális. A víz szerelmeseinek 7 hektárnyi területet biztosít fürdőzésre.

Szabad strandok: Mureck Strandfürdő és St. Peter am Ottersbach Strandfürdő

Fürstenfeldi strand (részletek)

Feldbachi strand (részletek)

Riegersburgi tófürdő (részletek)

St. Stefan im Rosental élményfürdő (részletek)

Gleisdorfi fürdő

KERÉKPÁR

A Stájer Termál- és Vulkánvidéken egyedülállóan gazdag kínálat várja az élménybringásokat, akiknek összesen 3000 kilométernyi kerékpárút áll rendelkezésére a rövidtől a hosszúig, a könnyűtől a nehézig. A tájékozódásban kerékpáros túravezetők, GPS-eszközök és információs pontok segítenek.

Nagy népszerűségnek örvend a hobbikerékpárosok körében a 14 tematikus kerékpártúra is, amelyek néhány kilométerenként egy kis pihenőre csábítanak. A részletes Genussradl kerékpáros útmutatóban megtalálható az összes kerékpártúra leírása, a rövidebb 13 kilométeres kirándulástól a kifejezetten hosszú 148 kilométeres túráig.

A legkedveltebb útvonal minden kétséget kizáróan a Kulináris élménytúra (Gaumenfreunden-Tour), amely Fürstenfeldből indul és a környező sütőtökföldeken át vezet Riegersburg felé. Az útvonal kedveltségét elsősorban a számtalan vidéki borkimérésnek, borászatnak és ínyenclokálnak köszönheti, amelyek útközben pihenőre csábítják a kerékpárosokat. A Kulináris élménytúra végállomását Riegersburg közelében, Josef Zotter Csokoládészínházában édesíthetik meg a kirándulók.

De a Lucullus-túra, a Bor és víz túra vagy a Mura-ártéri túra is hasonlóan vonzó állomásokat és látnivalókat kínál. A Mura kerékpárúton, egész Ausztria egyik legkedveltebb kerékpárútján, Ausztria második legnagyobb ártéri térségét átszelve juthatunk el az osztrák–szlovén határra. Ahol a Mura elhagyja Ausztriát, ott található Bad RADkersburg, a régió kerékpáros fővárosa. 

Fürstenfeld körül 14 km hosszú panorámaút található.

A kerékpárosok a Loipersdorf-i Termálfürdő környékén paradicsomi állapotokat találnak: a régió lágy dombjai és a csodálatos panoráma ideális feltételeket biztosítanak a kikapcsolódáshoz. Kitáblázott kerékpárútvonalakon haladva fedezhetik fel a termálvidék legszebb útvonalait.

További sportos létesítmények: minigolf-pálya, mászófal, strandröplabda pályák, teniszpályák (szabadtéri és fedett pályák), focipályák, soccer pálya, modell-repülőtér, aszfaltteke, erdei tanösvény, gyorsasági pálya, kajakozás a Murán.

KALAND

Erlebnispark Geier-erdei kötélpálya (Sebersdorf) (részletek)

Kletter- und Erlebnispark-erdei kötélpálya és mászópark (Riegersburg) (részletek)

LÁTNIVALÓK

Riegersburgi vár (részletek)

Zotter Csokoládémanufaktúra (részletek)

Styrassic Park (Bad Gleichenberg) (részletek)

Kornberg kastély (Feldbach) (részletek)

Mureck-i hajómalom (részletek)

St. Stefan im Rosental. Természet erői ihlette élményjátszótér

MAGYAR TÖRTÉNELEM NYOMÁBAN

Bad Gleichenbergben írta Mikszáth Kálmán a Szent Péter esernyője c. regényét.

 


Tartomány:Steiermark
Település:Loipersdorf
GPS: 46° 59′ 7.26562″, 16° 6′ 36.93604″
Honlap: http://www.thermenland.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward