» Ausztria

» Ausztria » Burgenland


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Maria Bild nevezetessége, hogy itt található a Könnyező Máriapócsi Szűzanya csodatevő kegyképének egy másolata.


A korabeli okiratok szerint a szentgotthárdi ciszterci apátságnak már 1187-ben majorja volt itt. 1739-ben Hauer Gellért perjel Bécsből magával hozta a Stephanskirche máriapócsi kegyképének másolatát és egy tölgyfára erősíttette. A képnél rendszerint úton levő erdei munkások és parasztok imádkoztak. A falu lakói többször bevitték a faluba a képet, de az csodálatos módon mindig visszatért a tölgyfára. Mivel a képnél több csodás imameghallgatás történt, nemsokára fakápolnát építettek számára, amelyet a Sarlós Boldogasszony tiszteletére szenteltek.

Plébániáját 1787-ben alapították, 1793-ban felépítették Sarlós Boldogasszony tiszteletére szentelt kegytemplomot. A máriapócsi Madonnát ábrázoló kegyképet a tölgyfa egy darabjával a templom főoltárára helyezték.

Maria Bild hamarosan búcsújáró hellyé vált, ahová a hívek Szentgotthárdról és a környék településeiről minden évben elzarándokoltak, hiszen Maria Bild is egy volt a szentgottárdi ciszterci apátság majorjai közül. 

Napjainkban évről évre egyre több és több zarándok indul el Szentgotthárdról, hogy teljesítve ezt a 22 kilométeres távot, lélekben feltöltődve térjen haza.Tartomány:Burgenland
Cím:Maria Bild (Máriakép)
GPS: 46° 57′ 32.09076″, 16° 11′ 12.96492″
Honlap: http://www.maria-bild.at/home.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward