» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Collecchio Parma közelében található város komoly történelmi múlttal.


Collecchio Emilia-Romagna régióban van, Parma megyében, Parmától mindössze 12 kilométerre.

A római korban Sustrinának hívták és áthaladt rajta a Clodia Segunda, mely Lunit kötötte össze Fornovóval. A keresztény korban nevezték át Colliculumnak, mert egy kis dombon állt.

Parma birtoklásáért sokáig harcok voltak a Visconti, Rossi, Pallavicino és Sforza családok közt, és ezekbe Colliculumot is bevonták. Végül a Farnese család került ki győztesen "nevető ötödikként". 1777-ben a Dalla Rosa-Prati család hűbérbirtoka lett, és Napóleon alatt született meg Collecchio, mint szabad város.

1945-ben, a második világháborúban nácik és szövetéges katonák (brazilok) csaptak össze. Két nap után körülbelül 400 német esett fogságba.

Itt van a Parmalat élelmiszer konszern központja 2005 óta.

Egyik látnivalója a Villa Paveri-Fontana, régen Villa Dalla Rosa-Prati 17. századi épület, benne a szobák falán még mindig eredeti mitológiai és vallási témájú freskók és festmények vannak.

A San Prospero templomot a 11. században alapították, a szentélye még eredetiben meg van, egy 12. századi kőből készült keresztelési szenteltvíztartóval.

Tavasszal minden évben rendeznek sajt fesztivált, szeptemberben pedig a Coppa Collecchiót, mely egy U23-as kerékpár verseny.

Helyi ételek a stracotto (hagyományos hús pörkölt), a bollito (főtt sonka), a töltött borjúszegy, a Brogotaro gomba, a parmezán és természetesen a pármai sonka.

Borok a Colli di Parma (vörös), a Fortana (vörös), A Malvasia dei Colli di Parma (pezsgő, fehér), a Lambrusco és a Lambrusci Reggiano (vörös, rozé, pezsgő).

Többször rendeztek már itt Giro szakaszt: 1928-ban (Domenico Piemontesi), 1940-ben (Fausto Coppi), 1949-ben (Oreste Conte), 1953-ban (Fiorenzo Magni), 1961-ben (Rik Van Looy), 1974-ben (Patrick Sercu), 1985-ben (Daniel Gisiger) és 2014-ben.Tartomány:Emilia-Romagna
Cím:Collecchio
GPS: 44° 45′ 7.27272″, 10° 13′ 0.08724″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward