» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A román-gótikus stílusú templom egyike Ausztria legjelentősebb középkori műemlékeinek, amelyet a legenda szerint István király alapított 1028 körül.


Miután a templom többször leégett, a 19. század végén újjáépítették.

A Kirchenberg-en (dombon) álló épület három fő részből áll, szinte úgy tűnik, hogy különállóak. Nyugati oldalon a torony, keleti oldalon a sokkal kevésbé robusztus szentély, és a kettő között, a sokkal régebbi és egyszerűbb román hajó.
A templomot a négyzet és a nyolcszögletű formák határozzák meg. A nyolcszögletű nyugati torony a 14.században épült - eredetileg valószínűleg nem csatlakozott a hajóhoz -, melyen gótikus vízköpők vannak.

A hajó külső falai gyönyörűen ívelt fogazott díszítésűek, részben fennmaradt román stílusú boltíves ablakokkal és a két román boltíves kapuval, belül négyszögletes pillérek, és kerek-íves árkádokkal.

A kórus az új épületben indul, az oldalsó folyosókon kapott helyet a Szent János kápolna. A kórus alatt található ablak parapet falait ritmikusan fülkék zónákra osztják.

Figyelemre méltó még a késő román stílusú kripta a templom mellett a temetőben. Rotundaként épült, a 13. század első negyedében (helyreállítása 1823-ban). Különösen feltűnő a több lépcsős kapu karcsú, csavart oszlopokkal és freskók a falon belül, ami szintén a 13. századból való.

A templom körüli temetőbe az 1956-os bécsi magyar menekültek temetkeztek.

 Tartomány:Niederösterreich
Cím:Bad Seutsch-Altenburg
GPS: 48° 7′ 54.7428″, 16° 54′ 13.98564″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward