» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

Smaragdok és kristályok: Museum Bramberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bramberg a Felső-Pinzgau tartományban található, a Hohe Tauern Nemzeti Park része, a Wildkogel déli lábánál. A brambergi Habachtalt a "smaragdok völgyének" is nevezik. Az itt található smaragd- és ásványlelőhelyek egyedülállóak Európában.


 

A Bramberg Múzeum 1980-ban nyílt meg a Wilhelmgutban, egy 13. századi parasztházban. A múzeum már évtizedekkel korábban elkezdte kiépíteni helytörténeti gyűjteményét, és két terület kristályosodott ki. Ezek jellemzik a múzeumot ma is: a Hohe Tauern ásványkincsei, valamint a helyi és regionális kultúrtörténet.

A kő alakja egy Madonnát mintáz. Az alakot a kő felhasításával hozták létre. Ez a legszebb kő, amit valaha is találtak a Bramberg régióban.

A smaragd Madonnát egy helyi kővadász találta: Alois Steiner, akinek családjában generációk óta keresik a köveket. A smaragdbánya alatti csillámpala sziklatömböt 1970-ben találta meg, összetörte, és megtalálta benne a smaragdokat.

A Wilhelmgut felső szintjei a regionális szokásokról, például a parasztkirályokról, de a népművészetről és a régi mesterségekről - méhészet, régi szakácskönyvek, alpesi gazdálkodás és a falusi kovácsműhely, de különösen a bányászat történetéről mesélnek. Meglátogatható egy eredeti brambergi galéria, és betekintést nyerhetünk a bányászok veszélyes munkájába és szerszámaikba az elektromosság és motorok nélküli időkben. A kemény munkáról nagyméretű képek adnak képet, amelyek a történelmi bányászat jeleneteit idézik fel.

Rögtön az alagsori bejáratnál csupasz sziklafalak fogadják a látogatókat, és falitáblák mesélnek Bramberg kőbányászatának történetéről. Az ásványokat tartalmazó vitrinek világítanak a sötétben. Itt trónol, jól láthatóan és központi helyen, a Smaragd Madonna. A kő alakja egy Madonnát mintáz. Az alakot a kő felhasításával hozták létre. Ez a legszebb kő, amit valaha is találtak a Bramberg régióban.

A smaragd Madonnát egy helyi kővadász találta: Alois Steiner, akinek családjában generációk óta keresik a köveket. A smaragdbánya alatti csillámpala sziklatömböt 1970-ben találta meg, összetörte, és megtalálta benne a smaragdokat.

Bramberg a turisták számára "Smaragdfalvaként" is reklámozza magát, túra- és tanösvényekkel, ahol maga is kipróbálhatja a szerencséjét a kövek kimosásában. Sok brambergi család számára a kővadászat régóta ápolt hagyomány, amelyhez generációkon át öröklődő tudás társul.Tartomány:Salzburg
Település:Bramberg
GPS: 47° 16′ 22.04472″, 12° 20′ 50.62668″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward