» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut

Dachstein Rieseneishöhle / Óriás jégbarlang


Értékeld Te is:

A Hallstätter See felett, a Dachstein északi oldalában nyílik a varázslatos jégbarlang, a Rieseneishöhle és a gigantikus méreteiről nevezetes, Mammuthöhle.


Mindkét barlanghoz az Obertraunból induló kabinos felvonóval (Dachstein Welterbe Seilbahn) juthatunk fel.

Az Obertraunból induló Dachsteinbahn első állomásától, a Schönbergalmtól (1355 m) 15 perc séta mindkét barlang bejárata. A barlangok különböző irányban vannak az állomástól, de közvetlen út is összeköti őket, amennyiben egymás után szeretnénk őket meglátogatni. Ebben az esetben 30-40 perces sétát kalkuláljunk egyiktől a másikig.

Az Óriás jégbarlang jégpalotája az Alpok legcsodásabb természeti látványosságai közé tartozik. A csodálatos jégvilágban tavak és gleccserek, hatalmas szikladómok, sziklakápolnák váltogatják egymást. Látványosság még a Grál-lovagok terme, a Trisztán terem, a Parsifal terem. Sokszor 200 méter hosszú jégképződményekben barangolhatunk, s a jégcsapok csúcsain csodás táncot járnak a színes világítás fénycsóvái.

A legújabb látványosság egy igazi marsi űrruha, amelyet 2012-ben a marsi viszonyokra hasonlító jégbarlangban teszteltek egy esetleges, jövőbeni marsi űrutazás céljára.

Jó tudni: Még ha a kinti hőmérséklet 30 fok fölé is emelkedik - az Óriásjégbarlangban mindig hűvös -2 fok van. 

A vezetett túra hossza kb. 2 km, 50 percig tart. A barlang kijáratától káprázatos panoráma nyílik a tóra és a környező hegyekre.

Aki még ennél is többet szeretne látni, bemehet a Mammuthöhlébe (Mammutbarlang). Ez a Dachstein-vonulat legnagyobb barlangja, óriási, jégmenetes képződmény, melynek eddig felfedezett labirintusai csaknem 50 km hosszúságúak. Amit itt láthatunk: egy csaknem 300 méteres függő terem, négy emelet egymás fölött, szakadékokkal, vágatokkal, egymással összekötött hatalmas csarnokokkal, alagutakkal, kis folyósokkal, rejtélyes kamrákkal.

A közelben megnézhető a Höhlenmuseum (Barlangmúzeum) ásványokkal és barlangi medve-bőrökkel.

Belépő 2023-ban:
Kombinált jegy (mindkét barlang + a felvonó oda-vissza): 42,10 euró/felnőtt Tartomány:Oberösterreich
Település:Obertraun
Cím:4831 Obertraun am Hallstättersee, Winkl 34
GPS: 47° 32′ 5.658″, 13° 43′ 7.1076″
Honlap: http://www.dachstein-salzkammergut.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward