» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Értékeld Te is:

Hallstatt felett található Mammuthöhle (Mamutbarlang) a Dachstein-vonulat legnagyobb barlangja.


Magasan a Hallstätter See felett, a közel 3000 méteres Dachstein északi oldalában nyílik Riseneishöhle jégbarlang és a gigantikus méreteiről nevezetes, Mammuthöhle. Mindkét barlanghoz az Obertraunból induló kabinos felvonóval (Dachstein Welterbe Seilbahn) juthatunk fel.

Az Obertraunból induló Dachsteinbahn első állomásától, a Schönbergalmtól (1355 m) 15 perc séta mindkét barlang bejárata. A barlangok különböző irányban vannak az állomástól, de közvetlen út is összeköti őket, amennyiben egymás után szeretnénk őket meglátogatni. Ebben az esetben 30-40 perces sétát kalkuláljunk egyiktől a másikig.

A Mammuthöhle (Mamutbarlang) a Dachstein-vonulat legnagyobb barlangja, óriási, jégmenetes képződmény, melynek eddig felfedezett labirintusai csaknem 50 km hosszúságúak. Amit itt láthatunk: egy csaknem 300 méteres függő terem, négy emelet egymás fölött, szakadékokkal, vágatokkal, egymással összekötött hatalmas csarnokokkal, alagutakkal, kis folyósokkal, rejtélyes kamrákkal.

A Mammuthöhle közelében található az Óriás Jégbarlang, amely az Alpok legcsodásabb természeti látványosságai közé tartozik. A csodálatos jégvilágban tavak és gleccserek, hatalmas szikladómok, sziklakápolnák váltogatják egymást. Látványosság mág a Grál-lovagok terme, a Trisztán terem, a Parsifal terem. Sokszor 200 méter hosszú jégképződményekben barangolhatunk, s a jégcsapok csúcsain csodás táncot járnak a színes világítás fénycsóvái. A vezetett túra hossza kb. 2 km.

A közelben megnézhető a Höhlenmuseum (Barlangmúzeum) ásványokkal és barlangi medve-bőrökkel.

Belépő:
Kombinált jegy (mindkét barlang + a felvonó oda-vissza): 38,40 euró, gyerek (6-16): 21,10 euró
Csak az egyik barlang + a felvonó: 31,60 euró, gyerek(6-16): 17,30 euróTartomány:Oberösterreich
Település:Obertraun
Cím:4831 Obertraun, Winkl 34
GPS: 47° 32′ 7.4112″, 13° 42′ 28.71″
Honlap: http://www.dachstein-salzkammergut.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward