» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Északkelet-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Itt található Anglia egyik legfestőibb középkori utcácskája, a Grey Street.


Newcastle upon Tyne egy nagyon érdekes és izgalmas város, rengeteg kulturális és történelmi látnivalóval, valamint szórakozási lehetőséggel. Itt van néhány tipp, hogy mit érdemes megnézni Newcastle-ben:

  1. Newcastle-i vár: Ez az óriási vár a város központjában található, és a város egyik legjelentősebb történelmi látnivalója. A vár őrzi a város középkori múltjának emlékeit, és gyönyörű kilátást nyújt a városra és a folyóra.

  2. Quayside: A Quayside a folyóparti sétány, ahol számos bárt, kávézót, éttermet és üzletet találhat. Az itt található, régi raktárépületek, amelyeket azóta felújítottak, ma már üzleteknek és művészeti galériáknak adnak helyet.

  3. Gateshead Millennium Bridge: Ez a híres, modern híd csodálatos látványt nyújt a városra. A híd egyedülálló kialakítása miatt gyakran emlegetik "az éjszakai örömszerzés hídjának".

  4. St. James Park: Ez a városi stadion az Egyesült Királyság egyik legjobban szeretett focistadionjai közé tartozik. Ha érdekli a foci, érdemes eljönni egy mérkőzésre, vagy akár csak meglátogatni a stadiont és az egyesület múzeumát.

  5. BALTIC: Ez a nemzeti kortárs művészeti központ egy régi raktárépületben található a folyóparton. Az épület maga is lenyűgöző, és a belső térben kiállított kortárs művészet mindig izgalmas és inspiráló.

  6. Grainger Market: Ez a híres vásárcsarnok egy igazi newcastle-i intézmény, ahol mindenféle dolgot találhat, az élelmiszerektől a ruhákig és ajándéktárgyakig. A csarnokban sok helyi kereskedő található, és a látogatóknak lehetőségük van megkóstolni a helyi specialitásokat is.Tartomány:Északkelet-Anglia
Cím:Newcastle
GPS: 54° 58′ 25.85064″, -1° 36′ 47.36592″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward