» Magyarország

» Magyarország » Komárom-Esztergom

Reimann Bányászattörténeti Miniverzum


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Dorog városközpontjában található a műemléki védettségű Reimann-altáró bejáratánál megnyílt bányászati múzeum.


A látogatóközpontban különleges makettvilág, interaktív elemek és egyedi építészeti megoldások állnak a látogatók segítségére abban, hogy megismerjék a Dorogi-medence 222 éves bányászatának történetét.

Kilátóvá alakítják egy bánya aknatornyát Dorogon

Kilátóvá alakítják Dorogon az 1981-ben létesített bányászemlékművet, amely egy magaslatra telepített aknatorony.

A 16 méter magas létesítmény átépítése során a torony meglévő szerkezetének minél nagyobb mértékű megtartása mellett alakítják kilátóterasszá az építmény felső szintjét.

A feljutást biztosító lépcső a külső kontúrhoz illeszkedve halad majd, a "szintenkénti" pihenőket a város felőli oldalon építik ki. A torony meglévő fényei megmaradnak, de éjszakai használatot biztosító megvilágítással is ellátják.

Az aknatoronyból kialakítandó kilátó kiegészíti a közelben lévő Reimann Bányászattörténeti Múzeum turisztikai kínálatát. A kiállítótérben a 230 éves múltra visszatekintő szénbányászatnak állítanak emléket.

Dorog térségében a szénbányák szállításra használt alagúthálózatának hossza a legnagyobb kiterjedése idején meghaladta a 36 kilométert. A járatok az Annavölgy, Csolnok, Dorog, Sárisáp és Tokod településhez tartozó bányákat kötötték össze. A második világháború idején az alagutak több ezer ember számára szolgáltak óvóhelyül.Tartomány:Komárom-Esztergom
Cím:Dorog
GPS: 47° 43′ 20.42508″, 18° 43′ 52.99212″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward