» Magyarország

» Magyarország » Veszprém » Balaton

Tihanyi Levendula Fesztivál

2022. június 18.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Levendula Hetek Tihanyban. A minden évben, június végéig tartó rendezvény látogatóit "szedd magad" levendulaszürettel, zenei és családi programokkal, valamint vezetett túrákkal várják.
A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának.

Tihanyba 1924-ben Bittera Gyula telepített levendulát az apátságtól bérelt 20 hektáros területen, amely idővel "100 hektárossá nőtte ki magát", és sokkal jobb minőségű olajat adott, mint a francia ültetvények, így ezt a terméket a második világháború előtt a New York-i árutőzsdén is jegyezték.

A Levendula Hetek egyik legnépszerűbb programja a Levendula Szedd magad! akció a tihanyi bekötőút melletti ültetvényen, amely a virágzástól függően legkésőbb július elejéig tart.

A levendulát a gyógyászattól a gasztronómiáig széles körben hasznosítják, az ezeket bemutató tihanyi programok pedig élményekkel gazdagítják az érdeklődőket.

Időpont: 2022. június 18-július 3.

A Levendula Heteket először 2005 júniusában, egynapos fesztiválként rendezték meg, a családok körében is rendkívül népszerű, idén július 3-ig tartó rendezvény - a tihanyi bekötőút melletti ültetvényen zajló hagyományos Levendula Szedd magad! akció mellett - irodalmi estekkel, túrákkal, gasztronómiai élményekkel is várja az érdeklődőket.

A turisták látványlepárláson vehetnek részt a látogatóközpontban, és egyebek mellett szakvezetett túrákon csodálhatják meg Bittera Gyula ültetvényét.Tartomány:Veszprém
Település:Tihany
GPS: 46° 54′ 44.02512″, 17° 53′ 30.32664″
Időpont:2022. június 18.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward