» Magyarország

» Magyarország » Budapest

Középkori városfal és gyilokjáró Budapest belvárosában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Innovatív, környezetbarát park Budapesten, az V. kerületi Bástya utcában, "lebegő" sportpályával, kilátóponttal, esővédett játszótérrel. A parkban látható a Mátyás király uralkodásának idején emelt pesti városfal.


 

Az alapterületet megsokszorozó, frappáns építészeti megoldásokkal háromszintes parkot alakítottak ki. A zöldfelület arányát 4,5 százalékról 53-ra növelték, 23 új fát ültettek, akár 600 négyzetméterre kiterjedő zöldfalakat létesítettek és a klímatudatosság alapján az öntözést helyben gyűjtött esővízzel és fúrt kútból valósítják meg.

A kiszolgáló épület fűtése sem gázzal, hanem levegőhőszivattyúval történik, így az nagyon hatékonyan és zéró emisszióval működik. A párolgó felület növelését és a növényállomány színesítését is szolgálja az esőkert kialakítása, amely a csapadékvíz helyben tárolását segíti. A parkban 23 és az azt szegélyező szakaszon faltól-falig megújított Veres Pálné utcában 7 új fát ültettek el, közöttük olyan 20-30 éveseket, amelyek koronaátmérője már ültetéskor eléri az 5-6 métert.

A parkban játszótér, sportpálya, tanösvény - városfal, gyilokjáró -, kilátópont, vízjáték és várostörténeti galéria is helyet kapott.

A Bástya parkban látható jelenleg a nagyjából 8,5 m magas, 2 méter vastag összefüggő egykori - Mátyás király uralkodásának idején emelt - pesti városfal a legnagyobb hosszúságban, csaknem 50 méter hosszan.

A parkban kialakítottak játszóeszközöket a gyerekeknek, akadálymentes pelenkázót, sportpályát, bringatámaszt a fiataloknak, padokat a megpihenni vágyó nagyszülőknek.Tartomány:Budapest
Település:Budapest
Cím:Bástya utca
GPS: 47° 29′ 19.78008″, 19° 3′ 32.94468″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward