» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Arabba a Dolomitokban, a Sella-csoport lábánál fekszik 1602 méter magasan. Télen síparadicsom.


Arabba a Dolomitok szívében, Alta Badia és Val di Fassa között található, magas hegyekkel körülzárt hangulatos alpesi üdülőfalu. Tagja a Sella Ronda-i körsínek, pályarendszere összefüggő. Felvonók kötik össze a Marmolada gleccserrel, amely fekvése és magassága miatt nyáron is síelhető. Arabba-Marmolada a Dolomiti Superski sírégió része. A Marmolada sípályái közvetlen összeköttetésben vannak az Arabba település feletti lejtőkkel.

Arabba, Dolomites, Skiing, Dolomiti Superski

Arabba környékéről felvonók indulnak a közeli hegycsúcsokra:

Seilbahn Portavescovo. Kilátás a Marmolada és Sass Pordoi felé. Völgyállomás: Arabba. Hegyállomás: Portavescovo (2511 m). Közlekedik nyáron júniustól szeptemberig naponta. 

Seilbahn Pordoi. A kabinos felvonó a Pordoi-hágótól indul (Canazei, Passo Pordoi, 2241 m), amely a Dolomiti-út legmagasabb pontja. Hegyállomás: Sasso Pordoi (2952 m), önkiszolgáló étterem. (részletek) A hegyállomástól kb. másfél órás túrával érhető el a Piz Boá (3151 m) (részletek). A felvonó  nyáron júniustól szeptemberig naponta közlekedik.

Seilbahnen Marmolada. Malga Ciapelából (1.450 m) indul a kabinos felvonó, három szakaszban jut fel a Marmolada gleccserre. Marmolada a Dolomitok legmagasabb csúcsa: 3.342 m. A "Dolomitok királynőjének" is nevezik. A Dolomitok egyetlen hegye, amely gleccserrel rendelkezik. Legmagasabb pontja, a Punta Penia (3342 m) egyúttal a Dolomitok legmagasabb csúcsa. A Marmoladán tekinthető meg a világ legmagasabban fekvő múzeuma, amelyet az első világháborúnak szenteltek. A Punta Rocca hegyállomáson egy barlangban egy Madonna szobor található, amelyet II. János Pál pápa áldott meg. Nyáron ezért sok zarándokkal találkozhatunk. A hegyállomáson található panorámateraszról lélegzetelállító körpanorámában csodálhatjuk meg a Dolomitok hegységeit. (részletek)

Arabbához közel található Serrai di Sottoguda szurdok, Malga Ciapela és Rocca Pietore között, mind két irányból átvághatunk rajta. A szurdok az egyike az olasz Alpok legjelentősebb természeti csodáinak, két kilométer hosszú és több száz méter magas, a Pettorina folyó vájta ki. Megcsodálhatjuk a látványos Franzei vízesést, a Szent Antal templomot, és a természetes Mária Madonna barlangot, ahol sokan imádkoznak és gyertyát gyújtanak. (részletek)Tartomány:Veneto
Település:Arabba
GPS: 46° 29′ 31.83054″, 11° 52′ 3.84841″
Honlap: http://www.arabba.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward