» Magyarország

» Magyarország » Borsod-Abaúj-Zemplén » Zemplén

Nemzeti Összetartozás Hídja: Belépők, parkolás, hasznos infók


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Sátoraljaújhelyen a Szár-hegyet és Vár-hegyet összekötő, 720 méter hosszú függőhídon bárki végigsétálhat a belépő megfizetése után.


Jegyvásárlás

Jegyvásárlásra a Vár-hegy parkolójában, a Vár látogatóközpontban van lehetőség, továbbá mind a két hídfőnél lesz egy-egy jegyértékesítő automata, amelyeknél kizárólag bankkártya használható.A sátoraljaújhelyi, illetve sárospataki lakosok számára 20 százalék kedvezményt biztosítsanak a jegyárakból, amelyet majd a Vár látogatóközpont pénztárában tudnak érvényesíteni a lakcímkártya felmutatásával.

Azt is érdemes tudnia a látogatónak, hogy időkorlát nincs a hídon, viszont 300 főnél többen nem tartózkodhatnak egyszerre a híd zónáján belül,amelyet egy számláló fog mutatni mindkét oldalon. Ha valamelyik kapun kilép a vendég, a hídra való visszatéréshez újabb belépőjegy megvásárlása szükséges.

Parkolás

Amennyiben valaki autóval érkezik a híd meglátogatására, akkor két lehetőség közül választhat. Ingyenesen elhelyezheti gépkocsiját a Vár-hegyi parkolóban, ahonnan már csak 300 méter emelkedős szakasz választja el a hídfőtől. Tény, hogy ennek a parkolónak a befogadó képessége meglehetősen korlátozott.

A másik lehetőség, hogy a Zempléni Kalandpark libegőjének alsó állomására érkezik (Sátoraljaújhely, Torzsás utca 25.) az autós, ahol nagyobb parkoló áll a rendelkezésére. Onnan a Magas-hegyi libegővel a középső állomásig kell utazni, majd átszállni a Szár-hegyi libegőre. A Szár-hegyen pedig mintegy tíz perc séta a hídfő.

Jó tudni

300 főnél többen nem tartózkodhatnak egyszerre a híd zónáján belül. A terhelési vizsgálatok alkalmával 300 ember súlya alatt a híd 1,2 métert süllyedt lefelé, a téli és a nyári állapot között pedig 2 méter magasságkülönbség jelentkezik majd.

 Tartomány:Borsod-Abaúj-Zemplén
Település:Sátoraljaújhely
Cím:Nemzeti Összetartozás Hídja
GPS: 48° 23′ 34.63368″, 21° 38′ 25.755″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward