» Magyarország

» Magyarország » Borsod-Abaúj-Zemplén » Zemplén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Magas-hegy csúcsára Magyarország leghosszabb libegője közlekedik.


Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével, a pálya hossza 1332 m.

Az alsó állomásnál egy bobpálya található, 2275 méteres hosszúságával az ország leghosszabb bobpályája.

A Zemplén Kalandpark főbejárata a libegő középállomásánál található, a felső állomásnál pedig egy többszintes kilátóból lehet megcsodálni Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyt és a környező vidéket.

A Zemplén Kalandpark középső állomásán játszóteret, gyermekmegőrzőt, szabadtéri edzőteret, napozóteraszt valamint öt filagóriát alakítottak ki.

Hegyállomástól kabinos kötélpálya indul, a Magas-hegyet a Szár-heggyel összekötő, zárt kabinos kötélpálya, azaz a “Dongó”. A két hegy között két darab, egyenként 6 fő szállítására alkalmas kabin közlekedik 152 méteres magasságban. A kötélpálya hossza 1036 méter.

Hegyállomáson “Sólyom” nevű 80 km/órás sebességgel átcsúszó kötélpálya Magas-hegy és Szár-hegy között.

Látogatóközpont

A Magas-hegy lábánál 3023 tavaszára megépült ökoturisztikai látogatóközpontban Csodálatos Zemplén - velünk élő természet címmel nyílt kiállítás, amely a zempléni táj növény- és állatvilágát mutatja be.

Világrekorder függőhidat terveznek 

A tervek szerint 2023-ban már átsétálhatunk a Nemzeti Összetartozás Hídján.

A híd világrekorder attrakciója lesz a térségnek és Magyarországnak is. A 700 méter hosszú gyalogos híd kategóriájában egyedülálló lesz: a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet köti majd össze 80 méter magasan, ráadásul nagyszerű látványt nyújt a Zemplén-hegység és a Felvidék irányába is. A négymilliárd forintos beruházás a Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg, A teljes fejlesztési program keretében 2024-ig közel 150 milliárd forint forrás áll rendelkezésre az infrastruktúra, turisztikai szolgáltatások és települési szintű fejlesztések megvalósítására.

A Nemzeti Összetartozás Hídja a térség egyik fontos turisztikai pontján helyezkedik majd el és később a Zemplén Kalandpark része lesz. A szerkezet középső részén a tervek szerint üvegfelület fokozza majd az élményt. A célállomás a Várhegy, amely Újhely várának romjait rejti. Ennek régészeti feltárása 2008-ban indult és jelenleg is folyamatban van.

A tervezett híd a helyi lakosság szimpátiáját kevéssé nyerte el.Tartomány:Borsod-Abaúj-Zemplén
Település:Sátoraljaújhely
Cím:Magas-hegy
GPS: 48° 24′ 6.42168″, 21° 37′ 53.27364″
Honlap: http://www.zemplenkalandpark.hu/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward