» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Friuli


Értékeld Te is:

A Szlovénia határán egyedülálló panorámát nyújt Muggia, egy festői város, gyönyörű történelmi központtal.


Az Adria "hónaljának" mélyén, Velencétől két órányira keletre, Szlovénia határán, a bájos kis Muggia egy falusi Velence. Vaskos harangtornya uralja a várost, amely 1420-ban csatlakozott a Velencei Köztársasághoz.

A városháza citromsárga homlokzatán Szent Márk oroszlánját találjuk, a csontfehér (virágsziromként faragott) katedrális korai velencei gótikus, a Calle Oberdan reneszánsz korabeli házai pedig velencei stílusúak.

A dialektus, a hagyományos viseletek és a jellegzetes ételek szintén velenceiek - bár ma ez Friuli Venezia Giulia része.

Muggia az 1000 előtti "Borgolauro" faluból fejlődött ki. A katedrális és a Palazzo Comunale a 13. századból származik. Az őskori Castellieri bástyák maradványai, a 9. századból származó római bazilika és a régi városfal maradványai még régebbi időkről tanúskodnak. Valamikor régen a lakosok sziklákat törtek ki, amelyekből fokozatosan építették házaikat. Muggia 14. századi vára magasan a magasban tornyosul,

A 14. századi Muggia vára, amely ma magántulajdonban van, magasan fölötte tornyosul.

A festői kikötő vitorlás- és egyéb hajók labirintusával belenyúlik a történelmi városközpontba, szűk sikátorokkal és festői terekkel.

Érdemes sétálni a kanyargós sikátorokban, a Piazza Marconi téren vagy a Mandraccio kikötőben, ahol megfigyelheti a tengerészeket munka közben, és megkóstolhatja a halászok napi fogását. Nem szabad kihagyni a történelmi központban és a várban tett vezetett túrát sem.

Triesztben felszállhat egy kompra, amely naponta többször is kiköt Muggiában.Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Cím:Muggia
GPS: 45° 35′ 55.02228″, 13° 46′ 15.77892″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward