» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Trieszt


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2022. október 1. és 9. között rendezik meg a Trieszt-öbölben az 53. Barcolana versenyt. 1969-ben 47 hajóval kezdődött, mára a világ legnagyobb vitorlásversenye lett, jóval több mint 2500 hajóval.


Minden évben több mint 2500 hajó vesz részt a világ legnagyobb vitorlásversenyén október második hétvégéjén a Trieszti-öbölben.

A verseny és a szórakozás egyedülálló keveréke teszi a Barcolana-t az év legnépszerűbb vitorlásfesztiváljává.

A vitorlázás és az olasz életmód egyedülálló kombinációja kétségtelenül az egyik oka annak, hogy a Barcolana nemcsak nagy ismertségnek örvend (az olaszok 53%-a ismeri), hanem rendkívül népszerű is: a közönség közel háromnegyede nem először jár ott, az ajánlási arány pedig hihetetlenül magas, 95%. Általánosságban elmondható, hogy a Barcolana rendkívül sikeres, amikor a nemzeti határokon átívelő hidak építéséről van szó: A résztvevő hajók több mint 40 %-a Olaszországon kívülről érkezik. A több mint 300 000 látogatóból 100 000 Trieszt tartományon kívülről érkezik, közülük mintegy 15 000 külföldről. 

A Barcolana így Friuli Venezia Giulia egyik legjelentősebb turisztikai eseménye.

A neves milánói Bocconi Egyetem 2019-es tanulmánya szerint a rendezvény éves hozzáadott értéke Trieszt számára 71,5 millió euró. A közvetlen hozzáadott érték a versenyhétvége alatt 40 millió eurót tesz ki. A szállodaipar (23 %) és a gasztronómia (24,6 %) nagymértékben profitál a Barcolana-ból. A kiskereskedelem (élelmiszerek, italok, borok, ruházat, kiegészítők, ajándéktárgyak) további 30 %-ot tesz ki.

A Barcolana fenntarthatóságot is jelenti

A Barcolana nem csak egy vitorlás regatta. Emellett a tengert szerető emberek számára is platformot kíván nyújtani. Ebből a célból idén először, október 6-9. között Triesztben kerül megrendezésre a Barcolana tengeri csúcstalálkozó.

A Barcolana a tenger nagyszerű ünnepe, és egyúttal lehetőség a turizmus fellendítésére. Az idei Barcolana Sea Summit a fenntarthatóság témájára összpontosítja az eseményt, és így ösztönöz a gondolkodásra. A csúcstalálkozó résztvevői között tudományos intézetek, környezetvédelmi egyesületek, intézmények és a CEI (Közép-európai Kezdeményezés) országainak kormányainak képviselői lesznek, akik megvitatják a fenntarthatósággal kapcsolatos legjobb gyakorlatokat és sürgős intézkedéseket.Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Trieszt
GPS: 45° 38′ 58.7346″, 13° 46′ 38.20116″
Időpont:2022. október 1.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward