» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Történelme olyan, mint egy izgalmas történelmi regény. Környezete, mint egy mediterrán városé, és látnivalói olyanok, hogy a legnagyobbak között a helye. Ez Judenburg, a történelmi város a stájer cirbolyafenyő vidékén.


Judenburg városa egykor kulcsszerepet játszott, mint a Velence és Bécs közötti legfontosabb kereskedelmi állomás. Az egykori kereskedőtelep ma már élénk várossá vált, amely megőrizte a velencei kereskedők régi korából származó mediterrán bájt.

Puch Múzeum. Judenburg történelmi városának közepén legendás kerékpárokat, motorkerékpárokat és autókat mutatnak be szemléletesen, és felébresztik a „Puch” márka világhírű sikereit, mely az osztrák lakosság motorizálásához jelentősen hozzájárult. Olyan tetszetős darabot, mint a Puch 500, melyet ismerői szeretetteljesen csak „Pucherlnek” neveznek, Halflingert és Pinzgauert itt éppúgy talál, mint háború előtti motorkerékpárokat, pajtákból előkerült leleteket, szeretettel restaurált járműveket, valamint régi „Waffenrad”-okat (klasszikus osztrák városi kerékpárok). Parkolás a múzeum előtt lehetséges.

Élményfürdő. Sport, játék és élmény nagyvonalúan kialakított szabadtéri fürdőben sportmedencével, gyermekeknek kialakított résszel, vízi csőcsúszda, pezsgőfürdő paddal és 70 m hosszú vízi csúszdával. Rossz idő esetén a fedett uszoda is nyitva van, a szauna terület pedig wellness és ellazulási lehetőséget kínál. További élményekről gondoskodnak az óriási vízi állatok, „Nessy” és a „Fehér cápa”.

Városi Múzeum. Számos fénykép és többek között érme és művészeti gyűjtemény dokumentálja három emeleten Judenburg városának történelmét. A történelem előtti idők jelentőségét a hallstatti kultúra korszakának (Kr. e. 750-450) leletei szemléltetik Falkenbergnél a Strettwegen, megtekinthető a híres strettwegi vallási szertartásokhoz használt kocsi, valamint a legújabb ásatások leletei.

Murauen St. Peter ob Judenburg. Mesebeli útvonal, a tücskök ciripelése, sokféle madárdal magasan a fák tetején, a Mura lassú csordogálása és mindenütt kellemes padok pihenőként – ilyen egy séta a folyóparton. A folyóparti élményséta kb. 2 km hosszan ad információt a folyópart világáról.

PlanetáriumTartomány:Steiermark
Település:Judenburg
GPS: 47° 9′ 46.01074″, 14° 39′ 10.19873″
Honlap: http://www.judenburg.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward