» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

330 km jelzett turistaút, kristálytiszta hegyi tavak, csodálatos kilátás Stájerország legmagasabban fekvő menedékházától a Zirbitzkogel-en (2397 m) és sok alpesi kunyhó kényezteti a túrázókat.


Jól kitáblázott kerékpár és MTB utak várják a lelkes sportolókat. Élménygazdag túrautak a természetben: "Granitzenbach" és "Amering" valamint "Zirbl-Erlebniswanderweg".

cirbolya rendkívüli gyógyító ereje már régóta ismert. A cirbolyaerdőben naponta tett séta jó hatással van az egészségére és elűzi a negatív gondolatait is. A cirbolyát illóolajok, tömjén, bútorok, lambéria, zsindely és faragások készítésére használják. Azonban nem csak magát a fát, de a fa magjait is hasznosítják. A piros cirbolyatobozokból készül a stájer gyógynövénypálinkák klasszikusa is, a „Zirberl”. A szesz pirosas színű és feles pohárba (stájerül „Stamperlbe”) töltve kibonatkozik erőteljes gyógynövényes íze. A „Zirberl” tökéletesen illik az alpesi paraszttálhoz, de önmagában is kiváló.

Ami pedig az ínyenckonyhát illeti, nem szabad kihagyni a díjnyertes Zirbenkugeln-t (cirbolyagolyó, amely kézi munkával készül szarvasgombából cirbolyapálinkából, friss tejszínhabból és stájer mézből) és a Zirberl-t sem.

Cirbolyavidék települései:

Amering/ Ameringkogel (2.187 m)

Obdach (820 m) középkori városképpel

St.Anna am Lavantegg (1.291 m), itt található Steiermark legmagasabban fekvő kápolnája. Ideális kiindulópont a Zirbitkogelre.

St.Wolfgang am Zirbitz (1.273 m) idilli falu szép panorámával a környező hegyekre.

Illatterápiás ajándékok testnek és léleknek a HetedhétshopbanTartomány:Steiermark
Település:Obdach
Cím:8742 Obdach
GPS: 47° 3′ 54.7452″, 14° 41′ 46.79448″
Honlap: http://www.steirisches-zirbenland.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward