» Olaszország

» Olaszország » Umbria » Umbria


Értékeld Te is:

A szép umbriai városban Szent Ferenc életének helyszíneit végigjárva megismerhetjük Szent Ferenc életét.


Assisiban található emlékek

Basilica di San Francesco

A Szent Ferenc-bazilika és kolostor 1228-1253 között épült. Az altemplomot Cimabue és Giotto freskói díszítik, a felső templomban Giotto és tanítványainak freskói Szent Ferenc életét ábrázolják.

Az altemplomban található Szent Ferenc sírja. Szent Ferenc relikviáinak kápolnájában láthatjuk a szent ruháját és a Naphimnusz eredeti töredékszövegét.

Szent Ferenc erdeje. Nemrég újjászületett Assisiben az az erdő, ahol a 13. században Szent Ferenc sétált és imádkozott. A bazilika ajtaján lehet belépni a templomot övező 800 éves szent erdőbe. Kétszáz új olajfát ültettek el, több mint három kilométer ösvényt tettek ismét járhatóvá. Ezen kívül restaurálták az erdő területén található, szintén 1200 körül épített Szentkereszt bencés kolostort, egy 14. századi tornyot és egy malmot is. Az erdőben helyet kapott Michelangelo Pistoletto, az úgynevezett szegény művészet olasz mesterének alkotása: Pistoletto három egymás melletti kört szántott fel és ültetett be olajfákkal, közepén egy tizenkét méter magas óramutatóval.

Chiesa Nuova

Ezen a helyen állt Szent Ferenc szülőháza. A templom belsejében megtalálható egy szűk kis helyiség, amelyről feltételezik, hogy apja ide zárta az ifjú Ferencet, miután a fiú posztót adott el a romokban álló kicsiny San Damiano-templom kijavítása érdekében.

San Francesco Piccolino-Oratórium

Valószínűleg ezen a helyen, 1182-ben született Szent Ferenc.

San Rufino-dóm

Ferenc ezen a helyen prédikált először. Itt látható az a keresztelőmedence, ahol Szent Ferenc és Szent Klára elnyerte a keresztséget.

Basilica di Santa Chiara

Itt látható az a feszület, amelyhez Ferenc a San Damiano-templomban beszélt. A templomban nyugszik Szent Klára.

Santa Maria Maggiore-templom

Itt keresztelték meg Ferencet.

Parkoló: Szent Ferenc bazilika alatti téren (Piazza Unitá d'Italia) található modern mélygarázs.

Assisin kívül található emlékek

Eremo delle Carceri kolostor

Csendet és elmélyülést keresve, Ferenc és társai erre a helyre húzódtak vissza a világ elől. Láthatjuk Szent Ferenc hálócelláját és az oratóriumot, ahova a Szent imádkozni járt. A szabadva kilépve, az erdő fel láthatjuk azt az öreg tölgyfát, amely alatt Ferenc a madaraknak prédikált.

San Damiano-templom

Ferenc itt imádkozott megtérése kezdetén, itt szólt hozzá a megfeszített Jézus, a beteg Szent Ferenc itt írta a Naphimnuszt. Meglátogathatjuk azt a kis kertet, ahol Szent Klára virágait gondozta és azt a hálócellát, ahol Klára meghalt.

Santa Maria di Rivotorto-templom

A templomban található a Szent Menedék, ahol Szent Ferenc rendjénak első szabályzatát írta, és ahol az első ferences közösséget létrehozta.

Santa Maria degli Angeli (Angyalos Boldogasszony-bazilika)

A bazilikában található a Porziuncola-kápolna, Szent Ferenc legkedvesebb tartózkodási helye. Szent Ferenc a bazilika Mennybemenetel kápolnájában (Capella del Transito) halt meg 1226. október 3-án.

A 6. századi Porziuncola-kápolnát a Szentföldről hozott földön emeltek. Az apró kápolna Szent Ferenc imahelyeként ismert. Az umbriai ferences szerzetes 1216-ban azt kérte a pápától, hogy a megbocsátás szentélyeként is ismert Porziuncola a búcsú kiváltságában részesüljön. Aki a Porziuncola ajtaján belép, megbocsátásban részesül, és minden év augusztus első két napjában ez a búcsú a világ többi szerzetes templomára is kiterjed. 

A kegyhelyek ingyenesen látogathatók!Tartomány:Umbria
Település:Assisi
GPS: 43° 4′ 28.6432″, 12° 36′ 21.58607″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward