» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 7 hegycsúcsot egy izgalmas játék, a Salzburger Gipfelspiel segít megismerni.


A Salzburgi Sportvilág nem véletlenül kapta a nevét. Ez a régió az aktív pihenés és a sport fellegvára. Impozáns hegyvonulatok, folyók, zöld dombok tarkította vidékén hét üdülőhely várja a nyaralókat: Flachau, Wagrain-Kleinarl, St.Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben és Filzmoos.

A 7 hegycsúcsot egy izgalmas játék, a Salzburger Gipfelspiel segít megismerni. A játék témája a hét hegycsúcs üzenete. A mondanivaló a csúcsokra vezető úton tárul fel előttünk. Ma is érvényes bölcsességekre tanít a természet, és megtalálhatjuk a módját, hogyan merítsünk a hegyek sugározta erőből. A helyi turisztikai szövetségeknél (Tourismusverband) túranaplót kapunk, ebbe gyűjthetjük a hegyeket megmászóknak járó pecséteket.

Filzmoos hegye a Bischofsmütze

A játékban ez a hegy “a jó királynő”. Arra tanít, tartsunk rendet az életünkben, örüljünk minden apróságnak, aminek csak lehet, legyünk hálásak mindenért, ami jó. A filzmoosi Bischofsmütze azért kapta a királynő szerepét, mert ez a püspöksüveg formájú kettős csúcs jóformán minden más hegycsúcsról látható vagy kivehető, és fontos tájékozódási pontul is szolgál.

Az ezer méter magasan fekvő Filzmoos képeskönyvbe illő hegyi falu. Környékén több mint tizenhat erőhelyet tartanak számon. A helybélieket nem zavarja, ha megmosolyogják őket, amiért titokzatos erőt tulajdonítanak egy-egy hatalmas juharfának, egy-egy forrásnak stb. Aki rápróbál, maga is megérezheti a helyek erejét, aki pedig nem, az is elgyönyörködhet a természet szépségében.

A kis hegyi falu különlegesen szép környékének meghatározó eleme a 2458 méter magas Bischofsmütze hegy, melynek csúcsa a névnek megfelelően püspöksüveget formáz.Tartomány:Salzburg
Település:Flachau
GPS: 47° 20′ 37.86036″, 13° 23′ 32.23968″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward