» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Alpesi gyógyterápia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kétszakaszos felvonóval eljuthatunk a híres Cirbolya-úthoz, amely 2000 m magasan fekszik.


Tulfer helyi hegye már régóta a tiroliak kedvenc hegye. Nem csoda, hiszen az ország egyik legszebb panorámájú hegységéről van szó - lélegzetelállító kilátással a szemközti Karwendel masszívumra és messze az Inn-völgybe. 

Cirbolyaút

A Patsherkofel alatti turistaházat a Tulfeinalmmal összekötő Zirbenweg túraút 7, 7 km hosszú.

Start/Cél: A Glungezerbahn felvonó hegyi állomása. A kétszakaszos lift Tulfes faluból indul. Középállomásnál Kugelwald: erdei fagolyópálya.

A világ legmagasabban fekvő fagolyópályája. A Glungezer erdei golyópálya a világ egyetlen szabadtéren található fagolyópályája. Az 1560 méteres tengerszint feletti magasságban található 8000 m²-es hegyi kalandvilágban a golyópályák mellett egy nagy faház, egy barkácsműhely, egy pihenőhely és egy erdei tanterem is található. Akárcsak egy hullámvasúton, a golyók fától fáig gurulnak a cirbolyafenyőből készült sínpályákon. Az ugratók és meredek szakaszok mellett egy kivájt fatönk, egy golyólift és számos további kreatív elem biztosítja a cirbolyafenyőből készült golyók zökkenőmentes futását.

Start/Cél: A Patscherkofelbahn hegyi állomása. A völgyi állomás Igls felett van, a Patsch és Lans közti országút mellett. 

A két felvonó völgyi állomása között menetrendszerű autóbusz közlekedik.

Via Ferrata

A Glungezer-hegyi via ferrátát teljesen felújították és jelentősen kibővítették. A 2022 júniusától bejárható via ferrata kezdők számára is alkalmas, és csodálatos panorámát nyújt az Inn-völgyre és a környező hegyekre. A könnyű Klettersteig a Zirbensee fölött a Glungezerhüttéhez vezet, és a "Glungezer óriás" legendája körül izgalmas állomásokkal lett felszerelve. 

A via ferrata csúcspontja egy kötélhíd, amelyről lélegzetelállító kilátás nyílik a szemközti Karwendel-hegységre.

A via ferrata a Zirbensee tó felett indul a Glungezerről. A 400 méteres magasság megtételéhez összesen 2,5 óra emelkedésre van szükség. A kijárattól 10 percre található a 2610 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Glungezerhütte, amely megállásra, pihenésre és a lenyűgöző hegyi táj látványának élvezésére invitál.

Télen

A Glungezer síterepe különösen kedvelt a síelők, a sítúrázók és a gyermekes családok körében.

A téli túrázás is különleges élményt nyújt a Glungezer-hegyen: két tökéletesen karbantartott téli túraútvonal áll rendelkezésre. Ezek egyike az újonnan létrehozott Halsmarter-Panoramarunde rekord kilátással: a túra során több mint 400 hófödte alpesi csúcsra nyílik páratlan kilátás!

Ugyanilyen csodálatos távoli kilátás nyílik a Glungezer új szánkópályájáról. A Tulfein hegyi állomástól induló 3,5 kilométeres pálya gyorsan lefelé vezet a középső állomásig.Tartomány:Tirol
Település:Tulfes
Cím:Glungezerbahn
GPS: 47° 14′ 28.94172″, 11° 32′ 35.95308″
Honlap: http://www.glungezerbahn.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward