» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tirolban több jól megközelíthető ródlipályán szánkózhatunk. Érdekesség a Serfusban található mini motorosszán-pálya.


Szánkópálya Obertilliachban (Skigebiet Golzentipp)

A 6,5 km hosszú osttiroli pálya gyerekbarát síterületen található. Libegővel kényelmesen elérhető. Természetesen a pályán találunk hüttét és szánkót is bérelhetünk.

Hohe Salve szánkópálya Söllben

3,5 km hosszú este kivilágított szánkópályát naponta kétszer újítják fel. Szánkókölcsönzés a kabinos felvonó völgyállomásán Söllben (5 euró/szánkó). Start a Hochsöllben, a felvonó hegyállomásán, cél a völgyállomáson.

Skiwelt Ellmau-Going

A 4,5 km hosszú pálya az Astbergbahn Going felvonóval érhető el. Start 1.267 méteren, cél Ellmauban. A pálya szintkülönbsége 490 m.

Skiwelt Söll

A 3 km hosszú pályát Gondelbahn Hochsöll felvonóval érhetjük el. Start 1.150 méteren a felvonó hegyállomásánál, cél a völgyállomáson. Pálya szintkülönbsége 450 m.

Szánkópálya Jerzens (Pitztal)

A 6 km hosszú pálya Hochzeiger Bergbahn középállomásától a völgyállomásig. Start 2.000 m magasan, szintkülönbség 550 m.

Szánkópálya Kirchberg in Tirolban, a Gaisbergen

A 3,5 km hosszú szánkópályát 4 üléses libegővel érhetjük el. Start a libegő hegyállomásán. A pálya szintkülönbsége 435 m. Szánkókölcsönzés a völgyállomáson.

Serfaus-Fiss-Ladis

Felvonóval megközelíthető szánkópálya Serfausban (pálya Komperdellbahn hegyállomásától a völgyállomásig) és Fissben (pálya Schönjochnahn középállomásától a völgyállomásig). Izgalmas kaland lehet a mini motorosszán-pálya Serfausban, a Family Park Serfausban (6 éves kortól).

Szánkópálya Fendelsben (Kaunertal)

A 4,5 km hosszú pályára 4 üléses libegővel juthatunk fel. A pálya a közepesen nehéz besorolást kapta. Start Restaurant Sattelklause, cél Fendels. Minden csütörtökön a pályát este kivilágítják 19.30-22.30-ig. Szánkókölcsönzés Fendelsben vagy a síterepen lehetséges.

Szánkópálya Naudersben

Tirol leghosszabb szánkópályája (több mint 8 km) a 2.200 méter magasan fekvő Bergkastelseilbahn kabinos felvonó hegyállomásától indul. A pálya egyrészét este kivilágítják. Szánkókölcsönzés a hegyállomáson.

Esti szánkózás a Zugspitze közelében

Április elejéig, hetente kétszer, minden kedden és pénteken a sípálya szánkópályává alakul át. A hütték este is nyitva tartanak. Ehrwalder Almbahn 18.30-tól 21.30-ig szállítja a szánkózókat a hegytetőre. Szánkózni 23.45-ig lehet.

Lienz, Hochstein

Mindegy, hogy a 6,5 kilométeres távot gyalog tesszük-e meg vagy az ülőfelvonó mellett döntünk, a Sternalmra érve semmi sem állhat az útjába egy hangulatos menedékházi estnek. Mielőtt ráülnénk a szánkóra és a völgybe száguldanánk, érdemes még egyszer körbepillantani és megcsodálni a Lienzi Dolomitok hegycsúcsait - a csodás panoráma a Pustertaltól egészen Dél-Tirolig terjed. A hosszú egyenesekkel és éles kanyarokkal tarkított szánkópálya feledhetetlen élményeket kínál a száguldás szerelmeseinek

Szánkópálya Ötztalban-Hochgurgl

A három kilométer hosszú szánkópálya a Hochgurglbahn hegyállomásától a völgyállomásáig vezet. Feljutás a pályára a Hochgurglbahn kabinos felvonó segítségével.

Silberregion Karwendel

Vidám szánkóparti és izgalmas száguldás a völgybe - ezt kínálja a Silberregion Karwendel mintegy 20 szánkópályája. A Weidener Hüttétől induló szánkópálya 8 kilométeres hosszával Tirol leghosszabb szánkópályái közé tartozik. A Hochpillbergen számtalan fáklya jelöli a helyes utat az Almgasthof Loas hegyi fogadóhoz vezető éjszakai szánkózás közben. A hegyre történő kényelmes feljutásról ingyenes szánkóbuszok vagy felvonók gondoskodnak. Az üdülővendégek szánkót többek között a házigazdájuktól is bérelhetnek, akik egészen biztosan egy-egy jó tippel is ellátják az érdeklődőket.

Ischgl

Az Ischglben található Silvretta aréna 7 kilométer hosszú szánkópályával várja az izgalmas száguldásra vágyókat. Az éjszakai világítással rendelkező szánkópálya az Alpok leghosszabb kivilágított pályái közé tartozik. A célba érők összesen 950 méternyi szintkülönbséget tudhatnak maguk mögött.

Kitzbüheli-Alpok: Möslalm szánkópálya

A Möslalmkogelről Wörglbe vezető Möslalm szánkópálya 7 kilométeres hosszával a Kitzbüheli-Alpok leghosszabb szánkópályája. A Möslalm egy nagy kiterjedésű réten található, ahonnan varázslatos kilátás nyílik az Inn völgyére, valamint a horizont szélén található Kufstein várára. Mielőtt a szánkózók nekivágnának a 10 kanyart és 600 méternyi szintkülönbséget tartogató pályának érdemes betérni a hangulatos Möslalm kunyhóba, ahol ínycsiklandozó fatányéros uzsonna várja a vendégeket, amely már egész Tirolban hírnevet szerzett magának.

Tannheimer Tal

Tannheimer Talban 50 kilométernyi sípálya várja a családokat 1100 és 1800 méter között. Az egyes síterepek között egy síbusz közlekedik, amelyet a Tannheimer Tal vendégei ingyenesen használhatnak. A síbusszal érhetőek el a szánkópályák is, mint például a 3,6 kilométer hosszú szánkópálya Nesselwängle-ben. A Haldensee-ben található szánkópálya minden nap 22.00 óráig tart nyitva és ki van világítva.

Szánkópályák Stubaitalban

A Stubaitalban összesen 12 szánkópálya található, valamennyi gyönyörű alpesi környezetben fekszik és gondosan karbantartott. Tirol leghosszabb szánkópályája 8,5 kilométer hosszú, az Elferről vezet közvetlenül Neustift központjába.

Fulpmes im Stubaital

A 2,6 km hosszú pályát a Schlick 2000 felvonóval érhetjük el. Start a Froneben középállomáson. Este csütörtökön is lehet szánkózni, a felvonó 19.30-21 óráig üzemel. Szánkókölcsönzés a völgyállomáson.

Mieders

Serlesbahn-nal érhetjük el a 7 km hosszú pályát. Start 1.605 m magasban, cél a völgyállomáson. Nyitva minden nap, kedden és pénteken este kivilágítják a pályát, ilyenkor a felvonó 19-20.30 óra között üzemel. Szánkókölcsönzés a völgyállomáson.

Neustift im Stubaital

A pálya az Elfer hegycsúcsról Neustiftbe vezet. Hossza 8 km és az Elferbahn-nal érhető el. Este hétfőn, szerdán, pénteken a kivilágított pályán is lehet ródlizni. Szánkókölcsönzés az völgyállomáson.Tartomány:Tirol
GPS: 47° 13′ 23.4948″, 11° 31′ 33.97008″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward