» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ausztria egyik legszebb és legnagyobb, épségben maradt középkori vára. A 900 éves várnak lenyűgöző az erődítmény védelmi rendszere, fegyverraktára és történelmi vár-solymászata.


1077 táján, az invesztitúraharcok idején kezdték el építeni a Lueg-hágó biztosítására, a salzburgi érsek parancsára, a salzburgi várral egy időben. 1122-ben bővítették és megerősítették. Az 1500-as években parasztlázadás égeti porrá. 1529-1540, majd 1563-1580 között alakították mai formájára: itáliai hatásra újjáépítik, harangtoronnyal gazdagodik.

Hohenwerfen a salzburgi vár mellett a régió legfontosabb erődítménye volt, később börtönként is funkcionált, a II. világháborúban a németek katonai erődítményként használták.

A várba gyalogosan vagy siklóval is feljuthatunk. Rácsos kapun át vezet az út a börtönszerű, szűk első elővárba egy torony előtt, majd egy másik kapun keresztül jutunk a második előudvarba. A vezetett túra során megismerkedhetünk a vár komor bástyáival, falaival, tornyaival, benézhetünk a vár egykori konyhájába, kápolnájába, bolyonghatunk a titokzatos, sötét lépcsőházakban, szörnyülködhetünk a kínzókamrában, és bekukkanthatunk a hercegérsekek lakosztályaiba is. A harangtoronyból páratlan kilátás nyílik a varázslatos környékre, a falura, a folyóvölgyre, a Tennengebirge meredek szirtjeire.

Megismerkedhetünk 700 év különböző fegyvereivel. Ausztria első solymászati múzeumát is a falak közt alakították ki.

A várlátogatás egyik csúcspontja pedig a naponta kétszer tartott ragadozómadár bemutatók, röptetések. A Salzburgi Solymászok show-ján az egészen kis madarak reptetésétől a majd 2 méter fesztávolságú ragadozó madarak szárnyalásáig sok mindent láthatunk. A 40 perces ragadozómadár-röptetést hétfő-vasárnap 11 és 15 órakor láthatjuk.

A Burgschenke középkori várétterem pazar lakomát ígér kosztümös korhű kiszolgálásban.

Belépő 2020-ban:

Sikló használatával: 16,50 euró

Gyalog: 12,50 euró

A belépő tartalmazza:
-várlátogatás vezetéssel, 1 órás
-madárröptetés bemutató
-ragadozómadár bemutató
-időszaki kiállítások

 


Tartomány:Salzburg
Település:Werfen
Cím:5450 Werfen, Burgstraße 2
GPS: 47° 28′ 58.54523″, 13° 11′ 21.79435″
Honlap: http://www.salzburg-burgen.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward