» Franciaország

» Franciaország » Nouvelle-Aquitaine


Értékeld Te is:

Arcachon az Atlanti óceán egyik legnépszerűbb fürdőhelye, a különleges klímáját légzőszervi megbetegedésben szenvedőknek ajánlják. 55 km-re Bordeaux-tól található.


Arcachon környéke. Egyenes vonalú partszakaszok és homokdűnék uralják a területet amíg a szem ellát. Kiterjedt területũ védett medence, számos tradicionális osztrigatenyésztő parkokkal, divatos fürdőhelyekkel (Cap Ferret és Arcachon), és végtelen fenyőerdőkkel.

Ezt a sík, de gyönyörű területet három fő kilátóhelyről csodálhatjuk meg.

1. A Sainte-Cécile „Tour métallique" kilátójából, Arcachon történelmi kerületének szívében.

2. A Lège-Cap Ferret világítótornyából.

3. Gyönyörũ kilátás nyílik a vidékre a „Dune du Pyla"" homokdűnéirõl, mely Európa legmagasabb (110 m magas) dűnéje. Egy falépcső vezet a dűne tetejére, amely mindig nyitva áll az érdeklődők előtt. Ha felértünk lélegzetelállító kilátás tárul a szemünk elé, a homok aranyló színével és az óceán gyönyörű látványával. Mintha valamilyen egzotikus vidéken járnánk, és közben a lábunk belesüpped a dűne finom homokjába. (részletek)

Osztriga. Az Arcachon öböl a tengeri csemege egyik leghíresebb tenyésztőhelye. Az osztrigát a franciák mindenfelé citrommal ízesítve, fehér bor kíséretében fogyasztják. Az ínyencek értékelik az osztrigafarm termékeit. A kirándulóhajókon tett túrák az osztrigaparkok és a homokpadok mellett hajóznak.

Cordouan világitótorony.Tartomány:Nouvelle-Aquitaine
Cím:Arcachon
GPS: 44° 39′ 8.2692″, -1° 10′ 42.60576″
Honlap: http://www.arcachon.com/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward