» Franciaország

» Franciaország » Hauts-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A gazdag párizsiak északi pihenőhelye Le Touquet tengerpartja.
Le Touquet-Paris-Plage tengerparti üdülőváros, lakóit Touquettois-nak hívják. A sportok paradicsomának szokták nevezni a sportok széles skálája miatt, melyek itt megtalálhatók.

Az egyik legrégebbi golfpálya még ma is használható, 1904-ben építették, míg a helyi pályán nyerte meg első versenyét 1913-ban Suzanne Lenglen, aki később kétszeres olimpiai bajnok és tizenkétszeres Gland Slam győztes teniszező lett.

A hatalmas partok és a szeles időjárás inspirált egy itteni férfit, Henry Demoury-t, hogy megépítse homokjachtját, ő kezdte el népszerűsíteni a homokvitorlázást, amely a mai napig nagy népszerűségnek örvend.

Ezeknek fényében nem meglepetés, hogy már többször is rendeztek itt Tour de France szakaszt: 1971-ben Mauro Simonetti győzelmét láthattuk, 1976-ben pedig Freddy Maertens időfutam sikerét, aki a legjobb időfutammenőket két-három perccel verte.

A város a Cote d'Opale nevű tengerpart szakaszon fekszik, mely a legsikeresebb üdülőterület Pas-de-Calais megyében, különösen a közeli műemlékeknek köszönhetően. Le Touquet-nak 20 épülete is rajta van a történelmi műemlékek listáján: a Városháza, a piac, és más magánházak, melyek érdekesek építészeti, művészeti vagy történelmi szempontból.

A La Clanche-öböl nemzeti park nagy népszerűségnek örvend a friss levegőnek és a hatalmas lovaglópályának köszönhetően, ahol nem csak a lovaglást lehet kipróbálni, de versenyeket is rendeznek.

Luxus szállodákban sincs hiány, hiszen ez a gazdag franciák északi játszótere, "tengerparti Párizsnak" is szokták hívni. Anglia közelsége miatt sok angollal is találkozhatunk a városban.

Helyi híres ételek a Pérard étterem hallevese, a moules-frites (kagyló sült krumplival), a ratte burgonya, és a Chat Bleu csokoládémanufaktúra termékei.

Kapcsolódó:

La Canche világítótorony: részletek
Cote d'Opale: részletek

 


Tartomány:Hauts-de-France
GPS: 50° 31′ 14.39119″, 1° 35′ 23.20447″
Honlap: http://www.letouquet.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward