» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A császári udvari ingatlanraktárnak nevezett múzeum bemutatja a Habsburgok lakáskultúráját és a bécsi bútorművességet a 17-20. század között, főként a biedermeier és a historizmus alkotásait. A múzeumban láthatók a Sissi c. film kulisszái.


A múzeum a népszerű bevásárló utca közepén, a Mariahilfer Straßén található.

A bécsi bútormúzeum egy saját kiállítás keretében mutatja be a Romy Schneider főszereplésével készült legendás Sisi filmekben használt bútordarabokat. Az 1950-es évek elején a Hofmobiliendepot gazdag kelléktára szolgált a kedvelt filmklasszikus császári kulisszájának alapjául.

A Sissi filmek hosszútávon rányomták bélyegüket az 1950-es évek filmjeinek díszletére éppúgy, mint Erzsébet császárné képére, aki kultuszfigura lett. A Hofmobiliendepot a "Sisi im Film" (Sisi a filmkben) című állandó kiállítása során bepillantást nyerhetünk a filmprodukció kulisszái mögé.

A Sisi filmek beltéri jeleneteinek felvételekor nem állt rendelkezésre sem a Schönbrunn, sem a Hofburg. A jelenetek nagyrészét Ernst Marischka rendező a bécsi Rosenhügelstudióban forgatta - igazi császári bútorokkal, amelyek a filmnek a kívánt hitelességet kölcsönözték. A múzeumon keresztülvezető Sisi ösvény mentén filmrészletek, kellékek, fotók és plakátok szembesítik a filmbéli Sisit a történelmi mintaképével.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1070 Wien, Andreasgasse 7 (Mariahilfer Straße)
GPS: 48° 11′ 55.29235″, 16° 20′ 49.47511″
Honlap: http://www.hofmobiliendepot.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward