» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Bécs belvárosában található Tenger Házában láthatunk cápákat, tengeri teknősöket, a trópusi tengerek színes halait, piranhákat és mérges kígyókat, krokodilokat, madarakat, majmokat. A gyerekeknek igazi dzsungelélményben lehet részük!


A Tenger Háza Bécs hat légvédelmi tornyának egyikét keltette új életre. A vízi és földi élőlények állatkertje több mint 10.000 állatnak ad otthont. A látogatók a világ mind az öt kontinenséről találhatnak itt élőlényeket: cápák, tengeri teknősök, a trópusi tengerek színes halai, piranhák és mérges kígyók ugyanúgy megcsodálhatóak a Tenger Házában, mint a Földközi-tenger legkülönbözőbb lakói.

A különleges állatkert egyik legkiemelkedőbb fénypontja a TRÓPUSI HÁZ. A látogatók itt páradús, meleg, trópusi légkörben sétálhatnak falépcsőkön és függőhidakon át, valamint robajló vízesések mellett. A Trópusi házban számtalan színes madár és apró majom él szabadon.

Szintén kihagyhatatlan látványosság a KROKODILPARK (Krokipark).

A TERRÁRIUM részlegben mérges, valamint óriáskígyók, hüllők, levélvágó hangyák és madárpókok kaptak szállást. A "Hullámtörő szikla" elnevezésű élményakvárium lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy az akvárium padlójába épített "búvársisakokon" keresztül testközelből tapasztalják meg a trópusi halak világát.

Egy mesterséges cseppkőbarlang grottában több mint 100 éjszakai állatot és barlanglakót figyelhetünk meg: mérges óriás ezerlábúakat, ostorlábúakat, harci tücsköket, szem nélküli barlangi halakat, és az UV-fényben kísértetiesen világító skorpiókat.

Veszélyes programok: 

Cápamerülés - Búvárok a cápamedencében

Cápa- és piranhaetetés 

Hüllőetetés

További attrakció jelent a 10. emeleten a pörölycápák számára elhelyezett 150 000 literes tartály.

Látványos a tetőteraszról Bécs városának háztetőtengerére nyíló panoráma

A sportos látogatók megmászhatják a 192 fokból álló toronylépcsőt, amely kívülről kapcsolódik az épülethez, és az állatkert megtekintésétől függetlenül 35 méteres magasságból élvezhetik a kilátást. A légvédelmi torony egykori parancsnoki helyiségeit a hétvégéken lehet megnézni egy történelmi hangulatú idegenvezetés keretén belül.

A 11. emeleti kávézóból lélegzetelállító kilátás nyílik Bécsre.

A Tenger Háza mindössze 100 méternyire található Ausztria legnagyobb bevásárlóutcájától, a Mariahilfer Strassétól.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1060 Wien, Fritz-Grünbaum-Platz 1
GPS: 48° 11′ 51.70808″, 16° 21′ 10.2942″
Honlap: http://www.haus-des-meeres.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward