» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az állatkert a Bécsi-erdő területén fekszik. A parkban erdei játszóterek, tanösvények, nyilvános etetés (vaddisznó, muflon, dámvad), vezetett túrák és kirándulások nyújtanak élményt a gyerekeknek.


ÁLLATKERT

A bécsiek először 1919. április 20-án léphettek be a lainzi állatkertbe. Addig a középkortól kezdődően fejedelmi vagy kolostori vadász- és erdészeti terület volt.

Látszólag végtelen túraútvonalak, két menedékház, rétek, játszóterek, egy kilátó, szabadon élő vaddisznók, szarvasok, őzek, dámvadak és őstulkok karámban, valamint lenyűgöző tájak várják itt a látogatókat.

A lainzi kapunál található látogató központ félévente változó kiállításai mellett tematikus vezetéseket is kínál, amelyeken a látogatók megismerhetik a denevéreket, egyéb titokzatos madarakat és számos más állatot. Aki el szeretné mélyíteni tudását e természeti paradicsom állat- és növényvilágával kapcsolatban, az legjobban teszi, ha a két tanösvény egyikét követi.

A parkban 6 játszótér található, köztük egy a lainzi kapunál.

A parkban, 6 km hosszú csillagászati tanösvényt is találunk. Az út a Wittgenstein utca végén kezdődik, útközben a gyerekek a Naprendszer mérethű bolygóit tanulmányozhatják. Információs táblák is segítik a tanulást. Az út vége a Laaber Tornál található.

A parkba ingyenes a belépés.

A HERMÉSZ-VILLÁT - a lainzi állatkertben található vadászkastélyt - Ferenc József császár építtette Sisinek 1882 és 1886 között, a körút híres építészével, Karl Hasenauerrel. Ma a Wien Museum különleges időszaki kiállításait tekinthetik meg az érdeklődők.

Nyitva tartás: március 25-oktober 26, kedd-vasárnap 10.00-18.00

Belépő: 5 euró/fő, 19 éves kor alatt ingyenes.

November 2.-december 23. között csak a Hermes villapark van nyitva.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1230 Wien, Hermesstraße
GPS: 48° 10′ 36.026″, 16° 13′ 10.85768″
Honlap: http://www.wien.gv.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward