» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Trentino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hegyek övezte, sötétzöld színű hegyi tó a Garda-tó közelében, nyugodt, idilli környezetben. Szép strandja van.


A Lago di Tenno híres a vizének színeiről – a türkizkéktől a smaragdzöldig -, amelyek az évszaknak, a vízszintnek és az időjárási viszonyoknak megfelelően változnak. A hegyek övezte tó a Garda-tó közelében található, nyugodt, idilli környezetben.

A tó 570 méterrel emelkedik a tengerszint fölé, és gleccser eredetű. Azt mondják, hogy ez a legtisztább vizű olasz tó: egy merülés kötelező, majd sütkérezzünk a napon, hallgatva a csendet és a békét, amely áthatja ezt az abszolút kikapcsolódást nyújtó területet.

A Lago di Tenno, a szinte irreálisan türkizkék tó közepén található egy kis sziget, amely még varázslatosabbá teszi ezt a helyet. A sziget egy kis biotópot rejt: amikor a vízszint csökken, megjelenik egy másik sziget, az úgynevezett “86-os sziget”. A szokatlan név azt az évet jelöli, amikor a szigetet először észlelték.

A Tenno-tónak két mellékfolyója van, a Rio Secco és a Torrente Laurino, valamint egy mellékfolyója, a Torrente Picinino, amelyek lehetővé teszik a vízcserét a tóban, miközben fenntartják kristálytiszta vizét. A Picinino-patak néhány kilométer után a Magnone folyóba torkollik, amelyből a népszerű Varone-vízesések erednek. A Cascata del Varone vízesés Tenno egyik legnépszerűbb látnivalója, amely nem tud csalódást okozni az oda érkező utazóknak.

A tótól néhány percre található Canale di Tenno középkori falu.

A falu első említése 1211-ből származik: a falu az évszázadok során megőrizte eredeti városi szerkezetét, macskaköves sikátorainak, boltíveinek és virágos erkélyeinek varázsát. A középkori városka festők kedvenc tartózkodási helye.

Augusztusban Canale di Tenno terei és sikátorai zsúfolásig megtelnek a “Rustico Medievale” nevű középkori ünnepen. A kis falut egyedülálló hangulat lengi be, amely erre az alkalomra kulturális eseményekkel és folklórral, valamint hagyományos illatokkal és ízekkel elevenedik meg. Ez egy kihagyhatatlan lehetőség a falu termékeinek, például a carne salada, a polenta és a peverada, az extra szűz olívaolaj, a gesztenye, a méz és a helyi borok, köztük a Merlot és a Lorè megkóstolására.

Canale a télen megrendezett varázslatos karácsonyi vásár helyszíne is. Az oszlopcsarnokok, belső udvarok és a falu ősi arcai tele vannak színes standokkal, amelyek a helyi kézművesség és a jellegzetes termékek legjavát mutatják be. Szenteste a pásztorok hangulatos körmenete vonul végig az utcákon, amelyet állatok és hagyományos dalokat éneklő dudások élénkítenek, 26-án pedig az élő betlehemes jelenetnek köszönhetően a Canale di Tenno tökéletes helyszínt biztosít egy igazán eredeti betlehemezéshez.

Canale környékén nem szabad kihagyni a Tenno várat, amely a 12. századból származik, és egy sziklaszirtre épült, uralva a környéket.

Az Appiano grófok és más nemesi családok, valamint a Trentói Püspöki Fejedelemség tulajdonába került, amely a napóleoni korszakig birtokolta. A 19. század elején a pusztuló kastélyt magántulajdonosok vásárolták meg, és olyan átalakításokon ment keresztül, amelyek részben eltorzították középkori jellegzetességeit, de a helyreállításnak és a karbantartásnak köszönhetően a mai napig fenségesnek mutatkozik. Bár a várkapu sajnos 1920-ban eltűnt, a vár még mindig megőrizte védőfalait és erődítményeit.

A városka mesebeli vára sajnos csak kívülről csodálható meg. A vár mellett található a történelmi városmag, a Frapporta. San Lorenzo templom 11. és 14. századi freskóit is érdemes megnézni.

Monte San Martino: Régészeti ásatási terület 850 m magasban az őskortól a késő római korig.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Tenno
GPS: 45° 55′ 7.6692″, 10° 49′ 57.99″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward