» Szlovákia

» Szlovákia » Besztercebányai kerület


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A füleki vár (Fiľakovo hrad) egy egykori vulkán lekopott bazaltperemére épült középkori erődítmény Szlovákiában, Fülek város közepén.


Füleki vár

Az elmúlt években rekonstruálták a várhoz vezető utakat, új parkolót építettek a turisták számára, felújították a tüzérségi bástyát és a borházat, amelyben új kiállítótermet hoztak létre. Három kazamatát is felújítottak és tettek látogathatóvá a füleki várban.

Létrehiztak egy a régészeti tanösvényt és a várudvarból nyíló kézműves házat, amely hagyományos mesterségek bemutatására, valamint csoportos foglalkozások színtereként szolgál.

A lenti várudvarban lévő, újonnan zsindelyezett, félkör alakú bástyában található tájékoztató panelek a környék várairól nyújtanak értékes információkat.

A nagy befogadóképességű a vár alatti parkolónak a részét képezi a városfal egyetlen máig fennmaradt, felújított bástyájában létrehozott információs pont.

Ferences kolostor

A ferences kolostorban berendezett kiállítás az épület és a ferences rend történetét dolgozza fel, és a várjeggyel tekinthető meg.

Városi Honismereti Múzeum

A város múltját a 17. század végétől egészen a 20. század hatvanas éveiig a városi múzeum gazdag tárlata ismerteti. 

Tartomány:Besztercebányai kerület
Cím:Fülek
GPS: 48° 16′ 6.16278″, 19° 49′ 12.88978″
Honlap: http://www.hradfilakovo.sk/index.php/hu/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward