» Görögország

» Görögország » Dél-Égei-szigetek » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Itt, a tengerben találták meg 1820-ban azt a görög szobrot, amelyet milói Vénusz néven ismerünk, amely a párizsi Louvre-ban látható.


Milosz az egyetlen hely az Égei-tenger vidékén, ahol nagyobb mennyiségben található obszidián.

A szilikátvegyületekben gazdag obszidián természetes, kemény üveg. A bronzművesség megjelenése előtt, ha valaki éles késre, vagy fegyverre akart szert tenni, olyan helyeket kellett találnia, mint amilyen Milosz szigete volt. Ahhoz viszont, hogy valaki eljusson oda, valamilyen csónakra, hajóra volt szüksége. Az értékes nyersanyag a továbbiakban cserekereskedelem útján terjedt el nemcsak az Égei-tenger partvidékén, de a szárazföld belsejébe is eljutott.

Milosz vulkanikus eredetű sziget, a Kikládok legdélnyugatibb szigete

Vulkanikus eredetének köszönhetően Milosz magával ragadóan színes tájjal rendelkezik, puha homokos strandokkal, víz alatti tengeri barlangokkal és vöröses színű sziklákkal, és több mint 75 egzotikus stranddal rendelkezik.

Mivel itt található a Miloszi Vénusz szobra, amelyet a szigeten találtak, de jelenleg a párizsi Louvre Múzeumban látható, valamint a Kleftiko és Sarakiniko strand gyönyörű fehér sziklaalakzatai, a gazdag színű Klima falu és Plaka naplementéje, Milos szépsége egyedülálló és sokféleképpen mutatkozik be.

Milosz strandjai

Sarakiniko a legtöbbet fényképezett és leghíresebb strand Milosz szigetén. Szép kontrasztot alkot a vulkanikus sziklákból álló táj és a tengermélykék színe.

A Tsigrado egy eldugott strand. Fehér homok, szürreális víz, sziklák és barlangok, így remek hely a sznorkelezésre. A strandra csak úgy lehet lejutni, ha egy kötélen mászol lefelé.

A sziget egyik leglenyűgözőbb helye, a Kleftiko strand csak Adamasból hajóval érhető el. A Kleftiko strand lenyűgöző barlangjaival és fehér vulkanikus szikláival tűnik ki. Csak csónakkal vagy 40 perces sétával érhető el a nehéz utakon.

Papafragas tája lenyűgöző látványt nyújt. Mély, sötét tengeri barlangok veszik körül, a kristályos víz pedig a fényviszonyoktól és az időjárástól függően változtatja a színét. A szikla tetejéről úgy néz ki, mint egy hatalmas természetes úszómedence, egy hatalmas barlang, amelyet a szikla oldalába vájtak.

Hajókirándulások Miloszon

Az egyik legszórakoztatóbb dolog a szigeten egy hajókirándulás, amely körbevisz a szigeten, és számos olyan strandra is elvisz, amelyek másképp nem érhetők el.

A túrák során megállnak a varázslatos strandoknál, hogy mindenki megmártózhasson és élvezze az időt. A túrákon ételeket, italokat és történeteket is kínálnak, amelyek a Miloson rejtőzködő kalózokról szólnak. Létezésük nyomai Kleftikóban és Sarakinikóban találhatók.

A hajókirándulások majdnem egy egész napot vesznek igénybe, és ez az egyik olyan dolog, amit leginkább érdemes megtenni a szigeten, mivel a sziget legszebb tájait láthatjuk, miközben megismerhetjük a sziget történetét is.

Látnivalók a szigeten

A smaragdzöld strandok, katakombák és a tenger által erodált, kalóztörténetekkel teli barlangok minden nyaralót rabul ejtenek.

A délutáni órákban tegyen egy sétát Mandrakiában, a színes és bájos kis halászfaluban a víz felett, ahol az ókori Milos régi kikötője volt. A kisváros különlegességét a barlangszerű építményei (sirmata) adják, amelyeket a hajók tárolására használtak.

A Milosz leghagyományosabb és legfestőibb falvai közé tartozó Klima egy halászfalu, amelyet színes, hagyományos halászházak és a tengerparton lévő üzletek vesznek körül.

Plaka falu a sziget fővárosa. A kikötő feletti dombon fekszik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a fehérre meszelt házakkal, virágokkal teli erkélyekkel, színes ajtókkal és ablakokkal rendelkező kükládi építészetre. Régészeti és néprajzi múzeumok és régi templomok is megtekinthetők ebben a csodálatos faluban.

A 13. században Elias próféta dombján épült velencei vár Milosz szigetének északnyugati részén található. Annak idején a vár eljárásait arra használták, hogy megvédjék a polgárokat a kalóztámadásoktól. Ma kivételes szépségű kilátást nyújt a látogatóknak a sziget öblére és lélegzetelállító naplementét, amely meghálálja a csúcsra való feljutás fáradságát.

 A Castróra való feljutás lehetőséget ad arra is, hogy meglátogassa a Panagia Thalassitra templomot és a Szűz Mária vagy Szűz Skiniotissa templomot.

A miloszi katakombák a világszerte felfedezett 74 katakomba közül a három legfontosabb közé tartoznak a szentföldi és a római katakombákkal együtt, és az 1. és az 5. század között keletkeztek. Lehetséges, hogy a miloszi katakombák régebbiek, mint a római katakombák.Tartomány:Dél-Égei-szigetek
Cím:Milos
GPS: 36° 42′ 33.63858″, 24° 30′ 24.60172″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward