» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Operától nem messze található Grasse híres Fragonard parfümgyárának a párizsi múzeuma.


Itt megismerheti a parfümgyártás titkait és történetét. Érdekes betekinteni a parfümkészítés különböző fázisaiba, megismerni a szaktudás rejtelmeit és az alapanyagokat. A Fragonard parfümgyár a parfüm születését egészen az első lépésektől az utolsókig bemutatja: alapanyagok termesztése, begyűjtése, lepárlás, érlelés, tesztelés, név választás, csomagolás és persze a próba folyamata.

Egykori színház és kerékpáros körhinta

Az 1926-ban alapított Maison Fragonard egy kivételes helyszínt választott ennek a múzeumnak. Az Eden Théâtre egy egykori párizsi színházterem volt, hatalmas előadótérrel. Az orientalizmus stílusában épült, a 19. században oly népszerű egyiptomi és indiai építészeti jegyekkel. Gazdag díszítés, festett plafonok és romantikus stukkó jellemezte. A 19. század folyamán az Eden Théâtre is bezárt és létrejött ott egy "kerékpáros körhinta", melyen az akkori párizsiak tanulhatták, hogyan is kell kerekezni. Ebből az egykori gépezetből még ma is látható egy-egy darab a múzeum területén.

Titkok tárháza

A múzeum egyik részében a parfüm több, mint 3000 évre visszanyúló történetét ismerhetjük meg. Itt található egy "parfüm orgona", mely bemutatja a illatpiramist és az 1200 tárgyat felsorakoztató vitrineket.

A múzeum másik részében kivételes parfümös üvegek gyűjteménye található az ókori Egyiptomból egészen a 20. századig. Szintúgy megcsodálhatjuk a pafümcímkék gyűjteményét is, melynek széles választéka lenyűgöző.

Ezen kívül három másik terem is várja a látogatókat. Az egyik a Fragonard családot mutatja be, a másik az időszakos kiállításoknak ad otthont, a harmadikban pedig kipróbálhatjuk a parfümkészítést is egy-egy workshop keretében. Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
Cím:75009 Paris, 3-5 Square de l'Opéra Louis Jouvet
GPS: 48° 52′ 18.74478″, 2° 19′ 44.92456″
Honlap: http://musee-parfum-paris.fragonard.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward