» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Értékeld Te is:

A Serfaus-Fiss-Ladis régió rengeteg gyerekprogramot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


A különleges Serfaus-Fiss-Ladis régió az Inn folyó völgyének tiroli szakaszán, egy 1.200-1.400 méteres magasságú fennsíkon, régi kultúrvidékek közepén fekszik. A napsütéses órák száma több mint 2000: ezzel Serfaus, Fiss és Ladis számítanak Tirol legnaposabb környékének. Az álomszép régiót a Samnaun-hegység és az Ötztali-Alpok keretezi.

Különlegességnek számít, hogy Serfaus, Fiss és Ladis felvonókkal össze van kötve. A felvonókkal az utat bármikor megszakíthatjuk és lesétálhatunk a hegyről, útközben számtalan, többségében ingyenesen igénybe vehető játszóteret, szabadidőparkot találunk.

A felvonók árában majdnem az összes gyerekeknek szóló program benne van! Ha a 3 falu egyikében lakunk, akkor a felvonók is ingyenesek. A partner szállásadónál kapjuk meg az ingyenes Sommercardot (üdülési kártya), amely úgy működik, mint egy síbérlet.

LADIS

Burg Laudeck várrom

A Laudeck-kastély vagy Laudegg a Serfaus-Fiss-Ladis fennsíkon található: nyáron látogatható.

A Kauns melletti Berneck kastélytól látótávolságban, a Felső-Inn-völgy túloldalán, egy függőleges palakősziklán trónol a 13 századi Laudeck vára. 

A "Castrum Laudekke" nevet először a 13. században említik oklevelek, miután a lakótornyot 1200-ban építették. A régészeti leletek azonban arra utalnak, hogy ez egykor római őrtorony volt: Ladis egy római út mentén fekszik. A 16. századig a laudecki vár volt a főbíróság közigazgatási központja, amíg azt át nem helyezték Riedbe. Ezután börtönként és fegyvertárként szolgált, és fokozatosan pusztulásnak indult.

A várat a 20. században részben helyreállították. Ma az Apel család magántulajdonában van, és nyáron hetente egyszer látogatható idegenvezetés keretében. A várkomplexum egyszerű, de a 13. századból származó lakótorony még mindig példaértékű.

Élmény kiránduló utak (játék-, víziélményút)

Sonnenbahn felvonó: Ladisból Fissbe (részletek)

FISS

Egy völgyállomásról indul a három felvonó. Olyan mintha egy pályaudvaron lennénk!

1. Möseralmbahn (részletek)

Az 1820 m magasan fekvő Möseralmra közlekedik. Az itt található Sommer Funpark attrakciói:

 • Sommerschneewelt (nyári hóvilág)
 • Skyswing: A Skyswing óriáshinta varázsa a súlytalanság és gravitáció összjátékában rejlik, azáltal, hogy egyesíti a súlytalanság érzését 12 méternyi szabad esés által, az ezt követően négyszeresen ható gravitációs erővel.
 • Fisser Flieger: A Fisser Flieger egy repülő szerkezet, melybe biztonságosan becsatolva magunkat akár 80 km/h-val is repülhetünk 47 méteres magasságban a völgy felé a sárkányrepülőkhöz hasonló módon. (részletek)
 • Wasserspielplatz (vízijátszótér)
 • Fisser Flitzer (bob): A Fisser Flitzer egy 2,2 km hosszú nyári bobpálya, melyen akár 45 km/h sebességgel száguldhatunk, közben pedig csupa izgalmas meglepetés vár a völgy felé vezető úton. (részletek)
 • játszótér csúszdákkal, mászókákkal, járgányokkal
 • csúszdapálya óriás "úszógumikkal" (Tubingbahn)
 • A Möseralmról kényelmesen, babakocsival is le lehet sétálni Fissbe!

2. Schönjochbahn

 • középállomásról indul a Hexenweg tanösvény
 • a hegyállomáson (2440 m) panorámaéttermet, kilátót találunk. Az önkiszolgáló étteremben játszóház és gyerekmenü.
 • "Z1" kilátó a hegyállomáson (részletek)

3. Sonnenbahn-nal Ladisba juthatunk

SERFAUS

Serfauser Dorfbahn: a metró a főutca alatt 1300 m hosszan húzódik, két köztes megállója van. Légpárnás, csendes üzemű földalatti vasút. Ingyenesen vehető igénybe. Végállomása a Seilbahn Komperdell és a Sunlinerbahn völgyállomásánál van. (részletek)

1. Komperdell Seilbahn (1980 m). Itt a következő mormotás attrakciókat találjuk: Murmlitrail (részletek), Murmliwasser (részletek), mormota kifutóval (részletek)

A Komperdell Seilbahn hegyállomásától indul tovább a

2. Lazidbahn (2346 m). Itt panoráma éttermet és játszóteret találunk. Gokart pálya az étteremnél.

3. Sunlinerbahn

 • a hegyállomástól indul a Serfauser Sauser 4 szakaszos kötélpálya, cél: Komperdell Seilbahn völgyállomása. (10 éves kortól)
 • a hegyállomásról indul a Naturthemenweg (részletek)
 • a hegyállomásról kényelmesen át lehet sétálni a fissi Sommer Funparkba, a Möseralmra,
 • a Familytrail útvonalon pedig Serfausba

4. Játszópark Platöll, uszoda, játszótér, X-Trees szabadidőpark

5. Hög élménypark több mint 20 attrakcióval az alpesi gazdálkodás témaköréből egy fürdőtó körül 1, 5 km hosszú bobpályával. (részletek)

Serfausban, Fissben és Ladisban található az Abenteuerberge, Thomas Brezina, osztrák ifjúsági regényíró ötletei nyomán, amely egy rejtvényes kalandtúra a gyerekeknek. (részletek)

6. Bikepark (részletek)

FÜRDÉS

Strand Serfausban fűtött medencével

Überwasser fürdőtó Fiss és Ladis között

WOLFSEE

Játék- és élménypark (részletek)ÜDÜLÉSI KÁRTYA

A partnerszálláshelyeken ingyenesen átvehető SOMMER CARD-dal díjmenetesen használható mind a három faluban az összes felvonó és élményvilág!Tartomány:Tirol
Település:Serfaus
Cím:6534 Serfaus
GPS: 47° 2′ 18.44146″, 10° 36′ 27.82426″
Honlap: http://www.serfaus-fiss-ladis.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward