» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Innsbruck


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tehénkolompok vagy barokk dallamok? Túracipő vagy magas sarkú? Az Innsbruckban és környékén töltött üdülésre bizony nem is olyan egyszerű bepakolni. Ettől az apró kellemetlenségtől eltekintve azonban a város és a hegy különleges ellentéte vidám és szórakoztató élményeket tartogat.


Az Alpok fővárosa sokkal többet kínál, mint amit egy egyszerű városlátogatástól elvárnánk. Itt a hegyek szinte a városközpontból indulnak ki. Az egyik pillanatban még egy kávézó teraszán ülünk és épp Innsbruck óvárosának középkori épületeit csodáljuk, alig fél órával később pedig akár egy 2000 méter magasan található hegyi étterem teraszán is találhatjuk magunkat.

Innsburckban az a jó, hogy tökéletes célpont lehet azoknak, akik nemcsak a városnézést, shoppingolást kedvelik, hanem kirándulni is szeretnek.

A Nordkettére közlekedő felvonók újjáépítése óta a völgyállomás a város szívében található és a Zaha Hadid sztárépítész által megálmodott állomások a város építészeti fénypontjaivá váltak. Az Inn folyó fölött is áthaladó felvonóval a városból mindössze 20 perc alatt alpesi magaslatokba juthatunk. A Seegrube és a Hafelekar állomásokról kényelmes túrákat tehetünk a környező hegyekben, de a hegymászók és sziklamászók is megtalálhatják itt számításaikat.
 
Az „Après-Berg”, vagyis a „hegy utáni” programokhoz ideális választás a Mária Terézia utca, ahol séta közben látványos kirakatokban és történelmi épületekben gyönyörködhetünk, vagy beülhetünk a hangulatos bárok egyikébe is, mielőtt még vacsorázni indulnánk. Innsbruck az itt tevékenykedő számtalan díjnyertes szakácsnak köszönhetően a gasztronómia igazi fellegvárává vált, ahol a kínálat a tiroli hegyi báránytól a nemzetközi ételkreációk széles választékáig terjed.

Nyár a hegyekben: színes virágokkal teli alpesi mezők, vidáman csilingelő patakok és kristálytiszta vizű hegyi tavak.

Az Innsbruckot körülvevő 25 üdülőfalu remek lehetőséget biztosít arra, hogy a nyüzsgés közelében, ugyanakkor nyugodt környezetben, egy napfényes fennsíkon vagy egy völgyben szálljon meg a vendég. Az üdülőfalucskák szinte beékelődnek a festői tájba, a környező erdők pedig kiválóan alkalmasak kirándulásra és kerékpározásra, de sok egyéb lehetőség is kínálkozik a kikapcsolódásra a golftól a lovagláson át a tavi fürdőzésig. A falvakra jellemző utcaképet díszes plébániatemplom, régi parasztházak és kutak gazdagítják - és természetesen az itt élők mindennapjai. A számtalan szálloda, fogadó és panzió kínálatában pedig a wellness, a helyi gasztronómia jellemző fogásai és a kifogástalan vendéglátás biztosítja a teljes feltöltődést.

A Tirol egyik legszebb vörösfenyőerdejében tett kiadós séták alkalmával testközelből fedezhetjük fel a környező tájat, ráadásul túrázás közben ízletes falatok várnak ránk a pihenők alkalmával. A felfrissülésről erdők közepén található, eldugott kis fürdőtavak gondoskodnak. Aki szeretné olyan izgalmas sportágakat is kipróbálhat, mint például a sziklamászás, a canyoning, a golf vagy a búvárkodás.

1200 km kijelölt turistaút és 480 km hegyikerékpáros út található a régióban.

INNSBRUCK

Nordkettenbahnen: 2007 végén nyitották meg, mint Innsbruck új jelképét, amelyet Zaha Hadid sztárépítész tervezte. Lenyűgöző látványt ígérnek a Nordkette-felvonók, amelyek a nyüzsgő középkori óvárosból húsz perc alatt 2000 méter magas csúcsra viszik az utasokat, akik fent a napfényes teraszon élvezhetik a tiszta levegőt és a csodálatos panorámát. (részletek)

Bergisel: A Bergisel 1964-es és 1976-os téli olimpiai játékok számára épített, majd a sztárépítész Zaha Hadid által átépített stadion nagy ugrosánccal. Belátni innen Tirol egész hegyvilágát. Megnyitása óta az építmény Tirol legnépszerűbb látványosságai közé tartozik. Sportos látogatóknak 455 lépcső vezet a 42 m magasan fekvő tetejére. De lényegesen kényelmesebb igénybe venni a ferdepályás felvonót vagy a látogatólifteket a toronyig, illetve az ott található kávézó, étterem és körpanorámás kilátó együtteséig. Egy igazán különleges attrakció is várja a vendégeket a Bergiselen. A "Tirol Panoráma" egy történelmi körfestmény, amelyet 2010-ben helyeztek át a Bergiselen az újonnan felépített múzeumba. A csaknem 1000 négyzetméteres különleges festmény varázslatos módon jeleníti meg a tiroli szabadságharcot. (részletek)

Stadturm: Az 51 m magas várostornyot 1450-ben építették őr- és tűzjelző toronyként. A 33 méter magas platformra meredek kőlépcsőkön kell felmászni, innen a leggyönyörűbb a kilátás Innsbruck öreg házaira, az Inn folyóra és környező hegyvonulatraA ma is élő legenda szerint a lépcsőn olykor szellemek is járnak.

Museum Goldenes Dachl: Az Aranytetős ház Innsbruck jelképe. A késő gótikus műemlék épület erkélyének tetejét aranyozott cserepek borítják. Az Aranytetős ház a 15. század elején épült a tiroli hercegek rezidenciájaként. A festményekkel és faragványokkal gazdagon díszített, több mint 2600 aranyozott rézlemezzel fedett balkont 1500-ban építették hozzá. A ma múzeumnak berendezett épület erkélyéről figyelte I. Miksa német-római császár a téren rendezett lovagi tornákat.

Schloss Ambras: Innsbruck legjelentősebb látnivalója értékes gyűjteményeket tartogat: II. Ferdinánd, tiroli fejedelem titkos feleségének kastélyában gyűjtötte össze a kor hátborzongató furcsaságait. A tudományos eszközök és játékok, korabeli automaták, órák mellett láthatók különös rendellenességekkel rendelkező embereknek portréi is, köztük a Farkasemberé, és az átszúrt fejű magyar nemesé. Gregor Baci (Baci Gergely) vélhetően egy lovagi tornán szerezte a sérülését, a lándzsa az egyik szemén hatolt be, és a tarkójánál jött ki. A festmény is így ábrázolja őt. (részletek)

Alpenzoo: Tirol legnagyobb állatkertje bepillantást enged az alpesi állatok világába. (részletek)

Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum. A múzeumban régészeti-, természettudományi-, történeti-, művészeti-, hangszergyűjteményt találunk. Itt látható Ausztria legnagyobb gótikagyűjteménye. (részletek)

Kaiserliche Hofburg. Eredetileg középkori várként emelkedett a Hofburg, amely a tiroli tartományvezetők rezidenciájaként szolgált. 1460 körül Zsigmond főherceg uralkodása idején kastéllyá alakították át. Később Mária Terézia építtette át a bécsi udvari rokokó stílusnak megfelelően. A déli épületrészben található szobát, ahol férje, I. Ferenc császár meghalt, a császárné emlékkápolnává alakíttatta át. Napjainkban megtekinthető a császári család portréival díszített nagyterem, a császári lakosztály, a kápolna és az udvari kert. (részletek)

Kaiserliche Hofkirche. A templomot I. Ferdinánd építette a 16. században nagyapja, I. Miksa császár emlékére. (részletek)

Museum im Zeughaus: I. Maximilian uralkodása alatt Innsbruck politikai és művészeti központtá nőtte ki magát. Ebben az időszakban épült a Zeughaus, a jelenleg múzeumként működő egykori fegyverraktár. A múzeum kiállításai a kulturális és a természeti örökség számos területét lefedik. A látogatók bepillantást nyerhetnek a tiroli ásványtan, pénzverés, térképészet, vadászat, valamint különböző mesterségek világába. Órák és zeneszerszámok is megtekinthetők, valamint a XIX. Század eleji tiroli függetlenségi törekvések története.

Szent Jakab katedrális. A Dóm téren található templom oromzatán Szent Jakab lovas szobra látható. Megtekinthetjük az impozáns főoltár Mária kegyképét, illetve Miksa főherceg síremlékét is.

Diadalív. A diadalív a város déli kapujában található. A 18. században római mintára építette Mária Terézia fia, II. Leopold császár, és a spanyol Maria Ludovica eljegyzésének emlékére. A műemlék egyik oldalán található márvány domborművek az eljegyzés képeit mutatják be, míg az északi oldalán lévő képek Leopold édesapjának, I. Ferenc császárnak állít emléket, aki az esküvő idején halt meg Innsbruckban.
 

ÜDÜLŐFALVAK

Üdülőfalvak közvetlenül Innsbruck közelében

 • Kematen
 • Rum
 • Völs
 • Zirl (Ehnbachklamm és Max császár barlangja)

Üdülőfalvak Innsbruck déli részén

 • Aldrans
 • Lans (Lansersee)
 • Ampass
 • Patsch: Patscherkofelbahn (részletek)
 • Ellbögen
 • Rinn (Cirbolyaút)
 • Igls: cirbolyaút, Patscherkofel (részletek)
 • Sistrans

Üdülőfalvak Innsbruck nyugati részén

 • Axams (részletek)
 • Mutters (Kalandhegy és fürdőtó):2014 legjobb családi élményhegye díjat az Innsbruck melletti Mutters hegyén található Muttereralm nyerte el. A kedvelt kirándulóhegyen van indiánfalu, mágikus vízivilág, kalandjátszótér, nyári bobpálya, faházak. Minden attrakció ingyen használható és mindegyik akadálymentesen elérhető. A kirándulás végén mountaincart, óriasroller segítségével is le lehet száguldani a völgybe. (részletek)
 • Birgitz
 • Natters és a Natterer See fürdőtó (részletek)
 • Götzens
 • Grinzens

Kühtai/Sellraintal

 • Gries (Mormota Kalandjátszótér)
 • Ranggen
 • Kematen
 • Sellrain
 • Kühtai ( DreiSeenBahn)
 • St. Sigmund - Praxmar
 • Oberperfuss
 • Unterperfuss
 


Tartomány:Tirol
Település:Innsbruck
Cím:6020 Innsbruck
GPS: 47° 16′ 9.3288″, 11° 24′ 14.68512″
Honlap: http://www.innsbruck.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward