» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A bécsi Oktoberfesten, a Práterben frissen csapolt sörrel, osztrák borokkal, regionális specialitásokkal és népzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.


Az Oktoberfest története

1810-ben, a Bajor királyság megalakulását követő negyedik évben, a koronaherceg Lajos, és Therese von Sachsen-Hildburghausen hercegnő egybekelt. A lakodalom öt napig tartott, ami az uralkodóház megszületésének ünnepe is volt egyben. A népünnepélynek nevezett belvárosi vigadalom egy lóversennyel zárult, amelyet München kapui előtt elterülő réten rendeztek meg. A rét a menyasszony tiszteletére a Theresens-Wiese nevet kapta. 

A mai napig is ez tér-ahogy a müncheniek mondják, a die Wiesen biztosítja a helyszínt az évente megrendezett Oktoberfestnek. I. Lajos és újdonsült felesége úgy határozott, hogy a nézők nagy örömére szolgáló lóversenyt a következő évben újra megrendezik. Ezzel tulajdonképpen le is tették az Oktoberfest hagyományának alapkövét. Azóta a lóversenyek, libikókák és sorsjegyárusok helyét fokozatosan átvette a sör a kolbász és a grillcsirke.

Ilyen volt a bécsi Oktoberfest 2017-ben: itt

2023. szeptember 21.-október 8.Tartomány:Wien
Település:Wien
GPS: 48° 12′ 29.42748″, 16° 22′ 25.74804″
Időpont:2023. szeptember 21.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward