» Belgium

» Belgium » Brüsszel


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Megnyitotta kapuit a látogatók előtt az új brüsszeli Banksy Múzeum.


2022. december 8-án egy új Banksy Múzeum nyitja meg kapuit a látogatók előtt Brüsszelben. A Rue de Laeken-en az ugyancsak titokzatos és ikonikus művész több mint 130 alkotása lesz látható, köztük a közelmúltban Ukrajnában készült munkák is. A múzeum várhatóan sokkal több lesz, mint egy műtárgygyűjtemény.

A Banksy Múzeumban a művészetkedvelők testközelből csodálhatják meg a jól ismert és kevésbé ismert alkotásokat. Számos új alkotást (tornász, dzsúdós, játszó gyerekek) lehet majd felfedezni, köztük a novemberben Ukrajnában készültet is.

Szeretnénk lehetőséget adni az embereknek arra, hogy vitába szálljanak és megkérdőjelezzék a világban zajló dolgokat.

A múzeum nemcsak magát a műalkotást reprodukálja, hanem azt a környezetet is, amelyben a művet elhelyezték. A látogatók különböző régiókon és forgatókönyveken keresztül sétálnak végig, így valóban átélhetik a műalkotásokat.

Brüsszelben számos alkotás látható, sok közülük nyomat, de nemzetközi utcai művészek által készített reprodukciók is. "Szeretnénk hangsúlyozni a művész politikai elkötelezettségét, valódi hivatástudattal a gondolkodásra és a cserére" - mondta Hazis Vardar a Banksy Múzeumból. "Szeretnénk megismertetni az embereket a munkásságával, és elgondolkodtatni őket arról, hogy Banksy miért készítette ezeket a műveket."

A múzeum látogatói belépnek a "The Walled Off Hotel", a betlehemi szálloda reprodukciójába, amely az Izrael és Palesztina közötti elválasztó falra néz. Az Izrael és Palesztina közötti konfliktus csak egy a sok világprobléma közül, amelyre Banksy figyelmet fordít. Az egyének olyan Banksy-művek reprodukcióit is láthatják, amelyeket azóta már letöröltek vagy lebontottak.

Banksy több száz műalkotást szabadított el szerte a világon. A múzeum a "The World of Banksy" expóból nőtt ki, de célja, hogy sokkal több legyen, mint egy kiállítótér. "A street art művész vízióját szem előtt tartva szeretnénk lehetőséget adni az embereknek, hogy vitába szálljanak és megkérdőjelezzék a világban zajló dolgokat" - mondta Hazis Vardar.

A Banksy Múzeum minden nap 10-től 19 óráig tart nyitva a brüsszeli rue de Laeken 28. szám alatt. A belépőjegyek árai:

Felnőttek - 14€
Tanárok / diákok - 12€
Idősek - 12€
Gyerekek (12 év alatt) - 10€
Gyerekek (6 éves kor alatt) - ingyenTartomány:Brüsszel
Település:Brüsszel
Cím:28 rue de Laeken
GPS: 50° 51′ 7.31736″, 4° 21′ 2.86164″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward