» Olaszország

» Olaszország » Veneto


Értékeld Te is:

Sottomarina Chioggiával párhuzamosan elnyúló, 8 km hosszú strand. A velencei lagúna legdélibb pontján fekvő halászkikötőt, Chioggiát gyakran nevezik Velence kistestvérének.
CHIOGGIA - Velencei hangulat miniatűrben 

Chioggia egy tengerparti város Velencéhez közel. Chioggia miniatűr változata Velencének, így Velence kishúgaként is emlegetik.

A város főutcája, a Corso del Popolo a történelmi óváros szívében helyezkedik el, ahol elegáns üzletek, hangulatos kávézó- és étteremteraszok várják a turistákat.

A főutca végén gyönyörű, fehér márványból készült hidat találunk, amely a város központi csatornáját, a Canale Venát szeli át. Átkelvén a hídon Chioggia legszebb építészeti remekművével, a San Domenico templommal találjunk szemben magunkat, amely egy külön kis szigeten található. A középkori templom a város legnagyobb kincseinek, Capraccio, Tintoretto és Bassano gyönyörű festményeinek ad otthont.

Chioggiaban egyébként több középkori templom található. A S. Maria templom, tizenegyedik században építették, 1110-ben lett katedrális, majd 1623-ben Baldassare Longhena vezetésével újraépítették. A Szent András templom harangtornya 11. 12. században épült: a Torre dell'orologio a világ legrégebbi működő toronyórája.

Chioggiában érdemes a halpiacra is ellátogatnunk, amely minden hétköznap reggel friss áruval várja a látogatókat. A helyi éttermekben felszolgált tengeri ételek első osztályúak, és a fogások ára is jóval kedvezőbb, mint Velencében.

SOTTOMARINA

Chioggia városának egyik kerülete. Sottomarinát egy híd köti össze Chioggiával, de történelmileg két különálló város. Egész Olaszországban ismert a strandjáról. A partot nagyon finom homok borítja.

Széles, finom homokos strandok, tiszta tenger, számos strandfürdő és szórakozási lehetőség: a Velence tartományban található Sottomarina strandja tíz kilométer hosszan húzódik, és hosszú vízpartja tökéletes sétákhoz és a gyerekek szórakozásához. A terület kék és zöld zászlóval büszkélkedhet, medencéket, szórakozási lehetőségeket, játszótereket (vidámpark, vízipark), kutyás strandokat, nagy parkolót és számos risto-bárt kínál.Tartomány:Veneto
Település:Sottomarina
GPS: 45° 12′ 51.92687″, 12° 17′ 55.24566″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward