» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Cesenatico 7 km hosszú homokos tengerpartja a kisgyermekekkel érkező családok körében igen népszerű.


Cesenaticot 1302-ben alapították. Jelképe a Porto Canale, Cesenatico kikötőcsatornája, amelynek tervrajzait Leonardo da Vinci készítette. Az 1 km hosszú, 1500-ban épített csatornát eredetileg 15 km hosszúra tervezték: a cél az volt, hogy elérje Cesena városát. A Canale mentén öreg, díszes, tarka vitorlás hajók láthatók.

A városból kiemelkedik (nem egészen szépsége, inkább magassága miatt) a Piazza Andrea Costán épített 120 méter magas felhőkarcoló, a grattacielo, amely Olaszország egyik legmagasabb épülete, és 2007-ig Európa 30 legmagasabb épülete között tartották számon.

Az ókorban erődített városként és katonai kikötőként alapított Cesenatico ma Emilia-Romagna egyik legfontosabb halászati központja, amely különösen kagylókultúrájáról híres.

Cesenatico is hosszú tengeri múltra tekint vissza, amiről a Piazzetta delle Conserve-től néhány lépésre található Antica Pescheria (Régi halpiac) tanúskodik, ahol a földbe ásott ősi és jellegzetes leletekben halat tároltak.

A mindennapi halászati élet főként a rakpartok mentén zajlik, és összefonódik a múltbeli tengeri munkára utaló jelenlétekkel és utalásokkal, amelyek emlékére a nyugati rakparton áll a "La Mà" (Az anya) szobor. Egy asszony, aki gyermekei társaságában a horizontot fürkészi, várva, hogy férje visszatérjen a halászatból a hajójával, amelyet a vitorla színeiről ismerhetett fel.

PROGRAMOK

Tengerészeti múzeum. Antiquarium Comunale e Museo della Marineria.

Marco Pantani Múzeum. Cesenaticóban született a 2004-ben elhunyt híres profi kerékpáros, a Tour de France és Giro d'Italie győztes Marco Pantani. (részletek

Atlantica vízipark Cesenatico strandján.

A 38 km-re lévő Rimini (részletek) és a 23 km-re fekvő Riccione (részletek) számos kiváló, világszínvonalú aquaparkjai, vidámparkjai, és egyéb szórakoztató parkjai is lehetőséget adnak a kikapcsolódásra.

Itt nyaralva remek kirándulási lehetőség az autóval alig több mint 1 óra alatt elérhető festői San Marino is, ahonnan, 657 m magasból, lélegzetelállító, a környező vidékre, és tengerpartra irányuló kilátásban lehet gyönyörködni. A miniállamba látogatókat a hangulatos terek, épületek, és egyéb nevezetességek is elkápráztatják. (részletek)

Cesenaticotól mindössze 34 km-re található a bizánci mozaikjairól híres Ravenna. A város 5-6. századi kora keresztény műemlékei az UNESCO Világörökség részei. (részletek)Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Cesenatico
GPS: 44° 12′ 3.0492″, 12° 24′ 18.72828″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward