» Olaszország

» Olaszország » Marche

Museo Frederico II. - II. Frigyes Múzeum


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A városban született 1194-ben II. Frigyes német-római császár és szicíliai király korának egyik legjelentősebb uralkodója volt.


II. Frigyes saját korában a világ csodájának számított (Stupor mundi), és állítólag hat nyelven beszélt: latinul, szicíliaiul, németül, franciául, görögül és arabul. A madarak életét tanulmányozva az ornitológia alapjait teremtette meg, és egy értekezést is írt a madarakról Tractatus de avibus címmel, amely tudományos szempontból is egyedülálló mű a maga korában.

Hohenstauf-dinasztia utolsó jelentős uralkodójaként a birodalom területe mellett Nápolyt, Szicíliát és egy időre Jeruzsálemet is egyesítette jogara alatt.

Szülővárosában, Jesiben létrehozott múzeumban 16 teremben interaktív installációkon és 3D rekonstrukciókon keresztül ismerheti meg a látogatók II. Frigyes szerepét az európai és itáliai történelemben.

Ha még többet meg szeretnél tudni II. Frigyesről, látogass el:

a Castel del Monte várba, amely állítólag a Szent Grál rejtekhelye. Érdekességeket itt olvashatsz várról.

a Palermói Katedrálisba, amelynek kápolnája rejti II. Frigyes síremlékét. II. Frigyes Palermót tette meg a Német-római Birodalom fővárosává, ekkor lett a város a korabeli tudomány és művészet egyik európai központja.Tartomány:Marche
Cím:Jesi
GPS: 43° 31′ 37.50996″, 13° 14′ 46.96692″
Honlap: https://www.federicosecondostupormundi.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward