» Olaszország

» Olaszország » Sardegna » Szardínia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Caprera egy kis sziget Szardínia partjainál, a Maddalena-szigetcsoport tagja. Főként Giuseppe Garibaldiról nevezetes. Itt élt 1856-tól és itt halt meg az olasz szabadsághős, az egységes Olaszország egyik megteremtője.


Garibaldi lakóháza

Garibaldi 1854-ben Caprera felét megvette. Öt évet töltött e jóformán lakatlan kis szigeten, csakis családjának és a gazdaságnak szentelve idejét, mígnem az 1859. évi szabadságharc hírére rögtön felcserélte az ekét a karddal, melynek eredményeként 1861-ben kikiálthatták az Egységes Olaszországot. Majd ismét fegyvert fogott, de miután elfogták 1862. december 19-én azon feltétel alapján helyezték szabadlábra, hogy visszamegy Caprerára, ahonnan a következő években csak egyszer (1864) távozott, amikor Angliát meglátogatta.

1882. június 2-án, a legenda szerint a neki hálátlan Itáliának hátat fordítva halt meg.

Végrendeletében kikötötte, hogy tetemét hamvasszák el és hamvait Caprera szigetén, gyermekeinek sírja mellett helyezzék nyugalomra: az olasz nemzet közakarata folytán azonban földi maradványait bebalzsamozva, június 10-én államköltségen nagy pompával sírboltban helyezték nyugalomra.

Garibaldi háza ma múzeum. Egyszerű bútorokat, Garibaldi beteghordszékét, családi képeket és személyes használati tárgyakat tekinthetünk meg benne.

A háztól északra a temetőben hatalmas gránittömb jelzi az elhunyt tábornok nyughelyét. Itt fekszik öt gyermeke és felesége is.

Cala Coticcio

Aki a Szardíniától északra fekvő Caprera szigetén található Cala Coticcio homokos strandján szeretne fürdeni, csak hivatalos idegenvezető kíséretében teheti meg, és a belépőjegyet előre le kell foglalnia. A hatóságok naponta csak 60 látogatónak engedélyezik a belépést az álomstrandra.Tartomány:Sardegna
Cím:07024 La Maddalena Olbia-Tempio, Isola Caprera
GPS: 41° 12′ 57.3651″, 9° 27′ 45.01235″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward